Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
- TM 6
opublikowany: 17/03/22
zmieniono dnia: 17/03/22
Składniki
Farsz
- 700 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych
- 400 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego, 50g odłożyć do ciasta
- 150 g białej cebuli
- 0,5 łyżeczki czosnek, granulowany
- 500g g ser feta
Ciasto
- 250 g wody ciepłej
- 1 jajko
- 20 g oleju
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilośc do posypania blatu
- 50 g szpinaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać kaszę mannę, dodać ziemniaki, szpinak, cebule czosnek rozdrobnić 5 s/obr. 5
- Dodać ser feta pokruszony, pieprz, wymieszać przy pomocy kopystki . 30 s/obr. 3.5"Obroty wsteczne" Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Umyć naczynie miksujące
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać jajko, olej, mąkę, szpinak 50g wyrobić ciasto"Ciasto" 1 min. Przełożyć na oprószony mąką blat, cienko rozwałkować i szklanką lub metalowym ringiem wykrawać krążki.
- Nadziewając krążki, formować pierogi, po ugotowaniu podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Farsz
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze