thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 23/01/14

Składniki

  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 1 pęczek szczypiorku, posiekanego
  • Sos szczypiorkowy:
  • 200 g śmietanki do kawy, 10%
  • 4 papryki, kolorowe
  • Papryka do nadziewania:
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 0,25 łyżeczki białego pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka bulionu granulowanego
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • Farsz:
  • 20 g mleka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Farsz: Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na farsz , rozdrobnić 5 s/obr. 5. Papryka do nadziewania:
    2. Papryki przeciąć wzdłuż, oczyścić, umyć, lekko osuszyć i wypełnić farszem.
    3. Nafaszerowane papryki umieścić w wysmarowanej tłuszczem formie, polać śmietanką i piec w rozgrzanym piekarniku. Czas zapiekania: 50 min/temp. 200°C. Sos szczypiorkowy:
    4. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, wymieszać 10 s/obr. 3. Otrzymanym sosem polać papryki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Papryka z nadzieniem ziemniaczanym

Wydrukuj:

Komentarze