Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 23/01/14
Składniki
- 200 g kwaśnej śmietany
- 1 pęczek szczypiorku, posiekanego
- Sos szczypiorkowy:
- 200 g śmietanki do kawy, 10%
- 4 papryki, kolorowe
- Papryka do nadziewania:
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 0,25 łyżeczki białego pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka bulionu granulowanego
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- Farsz:
- 20 g mleka
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Farsz: Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na farsz , rozdrobnić 5 s/obr. 5. Papryka do nadziewania:
- Papryki przeciąć wzdłuż, oczyścić, umyć, lekko osuszyć i wypełnić farszem.
- Nafaszerowane papryki umieścić w wysmarowanej tłuszczem formie, polać śmietanką i piec w rozgrzanym piekarniku. Czas zapiekania: 50 min/temp. 200°C. Sos szczypiorkowy:
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, wymieszać 10 s/obr. 3. Otrzymanym sosem polać papryki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Gdyby nie analogiczny przepis znaleziony na cookidoo.de (https://cookidoo.de/vorwerkWebapp/app#/recipe/8832440877686), nie zrobiłabym tych papryk. Treść wprowadzona chaotycznie, bez ładu i składu. A szkoda, bo efekt końcowy zadowalający.
wyglądaja super ale ja nie ogarniam co do czego w składnikach. co jest do sosu co farszem...nie rozumiem
Pychotka!! ja dodałam jeszcze do farszy troszkę kiełbaski swojskiej, wyszły przepyszne
Dodaję do swoich wegetariańskich potraw - wyglądają apetycznie
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Super!
Ok. Już wiem. Nie doczytałam się za pierwszym razem. Przepraszam
Witam ! Mam pytanie czy 200 g śmietanki dodać do farszu czy do sosu?