Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 30/07/14
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 150 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 25 g oliwy z oliwek
- 2 puszki pomidorów, krojonych (800 g)
- 1 łyżeczka cukru
- 2 kostki Bulionu warzywnego
- 100 g wody
- 1 łyżka przyprawy do pizzy
- 1000 g gnocchi, lub kopytek
- 0,5 pęczka bazylii, tylko liście
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć parmezan i bazylię, rozdrobnić 25 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać oliwę, dusić 3 min/Varoma/obr. 2.
- Pozostałe składniki z wyjątkiem gnocchi umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Gnocchi ułożyć na dolnej i górnej części przystawki Varoma, nałożyć przystawkę na naczynie miksujące, gotować 15 min/Varoma/obr. 2. Przystawkę odstawić.
- Założyć miarkę MT, zmiksować 5 s/obr. 8, polać gnocchi, podawać posypane parmezanem i bazylią.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczne. Polecam
Sos bez konkretnego smaku, makaron kompletnie twardy - musiałam dopiero ugotować go w sposób tradycyjny. Żadna rewelacja, wręcz przeciwnie. Pierwsze danie z Thermomixa, które okazało się być niewypałem.
Sos bez konkretnego smaku, makaron kompletnie twardy - musiałam dopiero ugotować go w sposób tradycyjny. Żadna rewelacja, wręcz przeciwnie. Pierwsze danie z Thermomixa, które okazało się być niewypałem.
Super proste danie, ale z powodzeniem udaje wykwintne . Oprócz bazylii dodaję też posiekaną natkę pietruszki, dobrze pasuje. Polecam.
Mufka
Are you sure to delete this comment ?