Składniki
Czerwona fasola po Gruzińsku "LOBIO"
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 200 gramów orzechów włoskich, łuskanych
- 200 gramów cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczków pietruszki
- 100 gramów masła
- 40 gramów octu winnego
- 1,5 łyżeczki mielonej kolendry
- sól
- ostra papryka
placek kukurudziany. "MCZADI"
- 500 gramów mąki kukurydzianej
- 400 gramów wody
- 200 gramów sera gouda
- 100 gramów oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1) umyć naczynie miksujące,
2) Do naczynia miksującego włożyć: orzechy włoskie, czosnek, sól, ostrą paprykę, mieloną kolendrę i rozdrobnić 5 s. obr6.
3) do masy dodać ocet winny i wymieszać 10s. obr2
4.) Umyć naczynie miksujące
5.) Do naczynia miksującego włożyć cebulę i rozdrobnić 5s. obr.5
6.) Dodać masło i dusić 4min. varoma obr.2
7,) wyjąć fasolę z puszek i odcedzić w koszyczku
8.) Dodać fasolę i masę orzechową do masła i cebuli i gotować 5min. 90stopni obr.1
Czerwona fasola po Gruzińsku "LOBIO" z plackiem kukurydzianym "MCZADI"
Porady
Lobio jest smaczne tak samo na zimno jak i na ciepło. Natomiast Mczadi polecam podawać na ciepło wraz z serem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
ciekawy przepis muszę wypróbować.