thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 28/02/12
zmieniono dnia: 29/02/12

Składniki

Czerwona fasola po Gruzińsku "LOBIO"

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 200 gramów orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 gramów cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczków pietruszki
  • 100 gramów masła
  • 40 gramów octu winnego
  • 1,5 łyżeczki mielonej kolendry
  • sól
  • ostra papryka

placek kukurudziany. "MCZADI"

  • 500 gramów mąki kukurydzianej
  • 400 gramów wody
  • 200 gramów sera gouda
  • 100 gramów oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Czerwona fasola po Gruzińsku "LOBIO" z plackiem kukurydzianym "MCZADI"
  1.  1)Do naczynia miksującego wsypać mąkę kukurydzianą, wlać wodę  i wyrobić ciasto kukurydziane.   4 min Ciasto"Ciasto"

    2) nagrzać patelnię wlać olej i usmażyć placki kukurydziane

     

  2.  1) umyć naczynie miksujące,

    2)  Do naczynia miksującego włożyć: orzechy włoskie, czosnek, sól, ostrą paprykę, mieloną kolendrę i rozdrobnić  5 s. obr6.

    3) do masy dodać ocet winny i wymieszać  10s. obr2

    4.) Umyć naczynie miksujące

    5.) Do naczynia miksującego włożyć cebulę i rozdrobnić 5s. obr.5

    6.) Dodać masło i dusić 4min. varoma obr.2

    7,) wyjąć fasolę z puszek i odcedzić w koszyczku

    8.) Dodać fasolę i masę orzechową do masła i cebuli i gotować 5min. 90stopni obr.1

     

Porady

Lobio jest smaczne tak samo na zimno jak i na ciepło. Natomiast Mczadi polecam podawać na ciepło wraz z serem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czerwona fasola po Gruzińsku "LOBIO" z plackiem kukurydzianym "MCZADI"

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?