thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 09/05/14

Składniki

  • 500 g krewetek, średnich, obranych, świeżych
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 0,25 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, lub 1 kostka bulionu rybnego
  • 80 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g pomidorów, bez skóry z puszki lub świeżych
  • 2 gałązki estragonu, świeżego, tylko liście
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 3 gałązki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 3 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula, przekrojona na połówki
  • 250 g ryżu
  • 400 g filetów z ryby, (np. morszczuk, okoń morski, itp.), pokrojonych na kawałki (około 5 x 5 cm)
  • 1 szczypta pieprzu cayenne
  • 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie


    1. Ugotować ryż w garnku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek, kolendrę, pietruszkę i estragon, rozdrobnić 5 s/obr. 6.

    3. Dodać oliwę z oliwek, obrane pomidory, zieloną paprykę, pastę rybną i sól, wymieszać 15s/obr.7, gotować 5min/Varoma/obr.1-2.

    4. Dodać mleczko kokosowe, gotować 5 min/Varoma/obr. 1.

    5. Dodać krewetki, filety rybne i pieprz cayenne, gotować 3min/90°C/ Wsteczne /obr. Soft. Przelać zupę do głębokich talerzy, posypać szczypiorkiem, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z owoców morza z mleczkiem kokosowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 28, 2024 at 13:43

    It's so yummy! Loving what you do is a happy thing heardle

  • lipca 10, 2023 at 05:56

    Jest tak wiele różnych przepisów. Każde danie jest przygotowane prosto, ale zapewnia zawartość składników odżywczych the backrooms

  • lutego 14, 2023 at 03:19

    I also often make this dish for my family, besides with the football legends game we have more fun during the meal

  • stycznia 24, 2018 at 17:30
    5.0

    Bardzo smaczna, polecam

  • lipca 11, 2015 at 11:06
    5.0

    Zupa przepyszna nie jestem zwolennikiem krewetek ale zjadłam. Moja rodzina była zachwycona bardzo im smakowało. Godne polecenia danie.

  • lutego 22, 2015 at 20:40

    Bulion rybny można zrobic z wygotowanych w małej ilości skorupek i głów czyli tzw odpadów z krewetek

    NIgdy nie wyrzucać zagotować i zamrozić w małych ilościach np w silikonowych formach do babeczek

  • stycznia 28, 2014 at 18:59
    5.0

    Rewelacja! Właśnie zrobiłam i się zachwyciłam!

    Zupa przepyszna i niezwykle sycąca.

    Zmieniłam odrobinkę przepis: dałam więcej mleczka, bo by mi 1/3 puszki została, z którą nie byłoby co zrobić, dałam też jedną łodygę selera naciowego drobno pokrojonego. Pomidory zastąpiłam pomidorkami koktailowymi i dodałam je razem z mleczkiem, żeby pozostały w całości (pojedyncze się rozpadły dając zupie lekko różowy kolor), więc nie tylko smakowało ale i smakowicie, kolorowo wyglądało. Oczywiście nie miałam też bulionu rybnego, dodałam po prostu thermomixowej kostki bulionowej.

    Super przepis szczególnie dla tych, którzy nie są wyjątkowymi fanami ryb, bo jest to zupełnie odmieniona wersja.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY