thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 29/07/15
zmieniono dnia: 29/07/15

Składniki

szpinak mrożony 450g

  • 70 g suszone pomidory
  • 25 g oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g cebuli
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 600 g mąka pszenna
  • 400 g wody
  • 450 g szpinak mrożony
  • 400 g świeża ryba
  • sól i pieprz do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Farsz
  1. 1. Wlać 1 litr wody do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , na dolnej części przystawki Varoma umiścić rybę, gotować 20 min/ Varoma/ obr. 2 ( zwiększyć o 5 min. jak ryba jest mrożona).

    2. Rybę przełożyć na bok i oczyścić z ości, w między czasie do pustegoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucić cebulę, czosnek 5s./5obr. Kopystką zgarnąć rozdrobione składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.

    3. Dodać olej dusić 3min./Varoma/1obr.

    4. Dodać suszone pomidory i uzyskaną rybę BEZ OŚCI, sól i pieprz (szczypta) 6s./8obr.

  2. Ciasto
  3. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy 400 g wody, umieszczamy koszyczek do którego wkładamy szpinak mrożony 12min./Varoma/2obr.

    2. Wylewamy wodę, przesypujemy szpinak wkładamy mąkę, 2 jaja i sól 4 min/Ciasto"Ciasto"

    3. Ciasto wyjąć połowę zamrozić na nast. pierożki, cienko rozwałkować na oprószonym mąką blacie, szklanką wykrawać krążki.

    4. Na środku każdego krążka kłaść farsz, zlepić brzegi, wrzucać na osolą wrzącą wodę, gotować 3-4 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię

     

    SMACZNEGO.

Porady

 

Szpinak prosto z zamrażarki.

Na podany przepis zużywam połowę ciasta, kolejną mrożę jak przyjdzie ochota to robię tylko farsz.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zielone pierogi z farszem rybnym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?