Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

mus selerowy

  • 500 g wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki soli ziołowej
  • 300 g selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy lub oleju
  • 60 g ziemniaków surowych, obranych
  • 80 g cebuli

łosoś

  • 600 g łososia, świeżego pokrojonego w poprzek na 3-4 cm kawałki
  • 100 g szynki parmeńskiej pokrojonej w cienkie plasterki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Mus selerowy
  1. cebule rozdrobnić 3s/obr.5. Dodać oliwę i dusić 2min30s/Varoma/obr.2. Następnie dodać ziemniaki i selera, rozdrobnić 7s/obr.5. Dodać wodę, sól i sól ziołową. Zamknąć naczynie miksujące.

  2. Łosoś
  3. Kawłaki łososia owinąć w szynkę i ułożyć na  dolnej i górnej przystawce Varoma. Przystawkę włożyć na naczynie miksujące i gotować 20min/Varoma/obr.1,5. Przystawkę odstawić a zawartość naczynia miksującego zmiksować 20s/obr.8.

    Podawać z sałatą roszponką i sosem vinegret

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Roladki z łososia w musie selerowym

Wydrukuj:

Komentarze