thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 30/11/10
zmieniono dnia: 29/10/13

Składniki

  • 5 g soku z cytryny
  • 15 g mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 100 g śmietany 18%
  • Biały sos:
  • 2 kostki Bulionu warzywnego
  • 1200 g wody
  • sól, pieprz
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki curry
  • 250 g ryżu
  • 10 łyżek bułki tartej
  • 750 g filetów z ryby, rozmrożonych
  • 2 szczypty cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć surowe filety z ryby 20s/obr.5

    2. Do zmielonej ryby dodać bułkę tartą, curry, jajka, przyprawić do smaku i wymieszać 30s/obr.5

    3. Z masy wyrobić pulpety

    4. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostki bulionu, włożyć koszyczek i umieścić w nim ryż.

    5. Na dolnej i górnej części przystawki Varoma ułożyć pulpety, nałożyć przystawkę na naczynie miksujące, gotować 22 min/Varoma/obr.1

    6. Opróżnić naczynie miksujące zachowując wywar.

    Biały sos:

    1. Do naczynia miksującego wlać 300 g wywaru, dodać pozostałe składniki na sos, wymieszać 3s/obr.3, gotować 4 min/100°C/obr.1

    Pulpety podawać z sosem i ryżem

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pulpety rybne z ryżem

Wydrukuj:

Komentarze