- TM 31
Składniki
- 5 g soku z cytryny
- 15 g mąki pszennej
- 30 g masła
- 100 g śmietany 18%
- Biały sos:
- 2 kostki Bulionu warzywnego
- 1200 g wody
- sól, pieprz
- 3 jajka
- 2 łyżeczki curry
- 250 g ryżu
- 10 łyżek bułki tartej
- 750 g filetów z ryby, rozmrożonych
- 2 szczypty cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć surowe filety z ryby 20s/obr.5
2. Do zmielonej ryby dodać bułkę tartą, curry, jajka, przyprawić do smaku i wymieszać 30s/obr.5
3. Z masy wyrobić pulpety
4. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostki bulionu, włożyć koszyczek i umieścić w nim ryż.
5. Na dolnej i górnej części przystawki Varoma ułożyć pulpety, nałożyć przystawkę na naczynie miksujące, gotować 22 min/Varoma/obr.1
6. Opróżnić naczynie miksujące zachowując wywar.
Biały sos:
1. Do naczynia miksującego wlać 300 g wywaru, dodać pozostałe składniki na sos, wymieszać 3s/obr.3, gotować 4 min/100°C/obr.1
Pulpety podawać z sosem i ryżem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
bardzo dobre.. do kotlecikow dodalam jeszcze koperek i troszke papryki slodkiej
Sos jest rewelacyjny. Z pewnością go wykorzystam.
Co do samych pulpetów to jak dla mnie były trochę za delikatne, może dałam za dużo bułki tartej i za mało przypraw.
Świetny przepis. Nic nie zmieniałam i wyszło pysznie . Dziękuję za przepis .
Właśnie zjadłam obiad z córeczką. Wyśmienita rybka bez rybki, której mała nie chce jeść Do masy na pulpety dodałam jedynie startą marchewkę, bo nie chciało mi się robić surówki, a chciałam warzywko jakieś Polecam!
W dniu dzisiejszym robiłam pulpety rybne z innego przepisu, ale podałam z tutejszym sosem cytrynowym (jeśli tak go można nazwać). Komponował się z daniem fantastycznie.
Pulpeciki wyszły pyszne, moje wnusie niejadki ze smakiem zmiatały z talerza.Dziękuję za przepis.Pozdrawiam.
Mam przygotowaną rybę i jutro wypróbuję przepis.Nigdy nie robiłam pulpetów rybnych, ale je uwielbiam! Dzięki temu przepisowi i komentarzom odważyłam się zaryzykować .Pozdrawiam
Widzę, że nie tylko ja poznałam się na tym pysznym daniu. Gratuluję wygranej, Indunia
Wypróbowałam, Co tu dużo mówić. Rewelacja! Pyszne i szybko się robi.
Bardzo dobre, dietetyczne danie. Wypróbowane. Polecam.