Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 15/12/14
Składniki
- 100 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 6 gałązek pietruszki, tylko liście
- 200 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 1 liść laurowy, suszony
- 400 g wody
- 800 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- olej, do smarowania
- 1,5 łyżeczki soli, plus dodatkowa porcja
- 6 dzwonek morszczuka, (plastry 2-3 cm) ze skórą
- 40 g ząbków czosnku, pokrojonych w cienkie plasterki
- 2 łyżki Papryki słodkiej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przyprawić filety solą, ułożyć na posmarowanej olejem górnej części przystawki Varoma. Ustawić na dolnej części, przykryć.
- Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, dolać wodę, dodać 1 ½ łyżeczki soli, liść laurowy, cebulę i liście pietruszki, gotować 15min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Nałożyć przystawkę Varoma z filetami, dalej gotować 7 min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Zdjąć przystawkę Varoma, wyłożyć ugotowane ziemniaki i rybę na półmisek, trzymać w ciepłym miejscu. Umyć naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego wlać oliwę, podgrzać 4 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać plasterki czosnku i dusić 6min/Varoma/obr.1. Pozostawić do ostygnięcia na 2 minuty. Czekając, nałożyć ugotowane ziemniaki na talerze, na górze położyć steki z morszczuka.
- Do naczynia miksującego dodać słodką paprykę, wymieszać 10s/obr.1. Otrzymanym sosem polać rybę i ziemniaki, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
I am a fan of potatoes. I will try this formula. tunnel rush
I really love this dish. You can cook and play geometry dash online at once.
great dish. Thanks a lot for your sharing
Wordle unlimited
Thermomix® to wszechstronne urządzenie kuchenne, które rankdle zyskało popularność dzięki zdolności do upraszczania procesów gotowania i przygotowywania pysznych posiłków. Kuszącym przepisem, który można przygotować za pomocą Thermomixa®, jest „Morszczuk po Galicyjsku”, tradycyjna galicyjska potrawa z dorsza. Ten przepis pokazuje możliwości Thermomixa® i wykwintne smaki, które może stworzyć.
The travel addict inside you is craving for new adventure? things to do will suggest you the new destination for your next journey with all the best spots around the world.
I'll read your posts more often, I swear. When you have some spare time, I'd love for you to join me in playing the video game free solitaire that I just discovered.
I checked out your web page. There's a lot to learn from and appreciate here. This is a fantastic piece of writing, and I thank you for sharing it. What a fantastic article, thank you for providing us with a link to it. I hope to return here in the near future. To be updated, please. drift boss
Ryba pyszna, co prawda zamiast morszczuka mialam tilapie. Ziemniaki smaczne, sos na bazie oliwy przepyszny. Bardzo podobne danie jadlam w Portugalii w Cascais z wyjatkiem ze ziemniaki byly opiekane w skorce. Chyba jeszcze lepsza wersja tego dania. Mniamm.
Are you sure to delete this comment ?