thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 07/01/13

Składniki

  • 0,5 pęczka pietruszki
  • 20 g cebuli
  • 200 g łososia, z puszki w sosie własnym, odsączonego, bez skóry i ości
  • 200 g serka wiejskiego, odsączonego
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • 1 jajko
  • 2 szczypty pieprzu
  • 50 gkiełków pszenicy lub innych kiełków zbożowych
  • Przygotować
  • 6 bułek hamburgerowych
  • 6 liści sałaty
  • 6 plastrów pomidora, dużych
  • 6 plastrów czerwonych buraków, konserwowych, dużych
  • 50 g kiełków soi
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego, niskotłuszczowego
  • 3 liście mięty, posiekane

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 4.
    2. Dodać łososia, serek wiejski, skórkę z cytryny, jajko i pieprz, wymieszać 10 s/obr. 4.
    3. Dodać kiełki pszenicy, wymieszać 5 s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 2.
    4. Uformować 6 kotletów, położyć na płaskim talerzu, przykryć folią spożywczą i odstawić na 30 minut do lodówki. Jeśli masa jest za wilgotna, można je panierować mąką.
    5. Kotlety smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni z każdej strony po około 5 min.
    6. Bułki przepołowić i opiec. Sałatę, pomidory i buraki ułożyć na spodach bułek. Nałożyć kotlety, kiełki, polać jogurtem i posypać miętą. Złożyć połówki bułek razem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Burgery z łososia

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY