thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 1 duza piers z kurczaka ( ok. 850g)
  • 500 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
  • 50 gramów suszonych grzybów
  • 1 cebula średnia
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 3 łyżki mąki
  • 100 gramów bialego wina wytrawnego
  • 40 gramów oleju z oliwek + 1 lyzka
  • 50 gramów smietany do gotowania
  • ok.400 gramów Bulionu warzywnego
  • pietruszka, seler

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyc, osuszyc, pokroic na kawalki, posolic, popieprzyc, posypac tymiankiem, dodac 1 lyzke oleju, wymieszac. Dodac make, wymieszac, odlozyc. Grzyby namoczyc. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule: 5sek / obr 6. Dodac odcisniete grzyby, olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac wino i kurczaka: 3min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. 1 min przed koncem dodac dynie. Dodac bulion, doprawic sola i pieprzem, jesli trzeba: 10min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" . Nastepnie 10min / Varoma / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" , bez miarki (kontrolowac czy jest wystarczajaco bulionu). 2min przed koncem dodac smietane. Podawac posypane pietruszka, do ziemniakòw, ryzu...

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Piers kurczaka z dynia

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: