![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/nirnxcfb-fafcb-617430-cfcd2-ykbuig7k/f5a0969e-8715-4720-a7a1-b05f71126534/main/piers-kurczaka-z-dynia.jpg)
- TM 31
Składniki
- 1 duza piers z kurczaka ( ok. 850g)
- 500 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
- 50 gramów suszonych grzybów
- 1 cebula średnia
- sól, pieprz do smaku
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 3 łyżki mąki
- 100 gramów bialego wina wytrawnego
- 40 gramów oleju z oliwek + 1 lyzka
- 50 gramów smietany do gotowania
- ok.400 gramów Bulionu warzywnego
- pietruszka, seler
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Kurczaka umyc, osuszyc, pokroic na kawalki, posolic, popieprzyc, posypac tymiankiem, dodac 1 lyzke oleju, wymieszac. Dodac make, wymieszac, odlozyc. Grzyby namoczyc. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule: 5sek / obr 6. Dodac odcisniete grzyby, olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac wino i kurczaka: 3min / 100° /
"Obroty wsteczne" / obr 1. 1 min przed koncem dodac dynie. Dodac bulion, doprawic sola i pieprzem, jesli trzeba: 10min / 100° /
"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie" . Nastepnie 10min / Varoma /
"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie" , bez miarki (kontrolowac czy jest wystarczajaco bulionu). 2min przed koncem dodac smietane. Podawac posypane pietruszka, do ziemniakòw, ryzu...
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Czy ktoś próbował zrobić z pieczarkami? Zastanawiam się czy będzie smaczne.
Pyszne
nawet nie wiedziałam że grzyby suszone tak fajnie komponują się z dynią![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Super! Super! Super! Doskonała kompozycja smaku. Idealne proporcje. Nic dodać nic ująć. Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?