thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Farsz

  • 1 cebula
  • 2 ząbka czosnku
  • 1 jajko surowe
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 50 g kaszy wiejskiej ugotowanej
  • 450 g mięso wołowe ugotowane, ostudzić
  • olej, sól, pieprz

Ciasto

  • 2 łyżki oleju
  • 560 g mąki pszennej
  • 250 g wody ciepłej
  • 1 jajko całe

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia.



    Wyrabiać 1 min. obr.Ciasto"Ciasto"



    Wyjąć, rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
  2. Farsz: mięso zmielić 10 s./ obr. 8 ,dodać podsmarzoną cebulkę na oleju, ugotowaną kaszę, czosnek, listeczki rozmarynu, sól, pierz zmiksować 30 s./ obr. 6







    Farsz układać na kółkach ciasta, formować pierożki, gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia

Porady

Ja robię z połowy porcji i wychodzi ok. 40 pierogów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierogi z mięsem i kaszą

Wydrukuj:

Komentarze