thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 350 g wieprzowiny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mielonego imbiru
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 białko
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz
  • 60 g ryżu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. zalać ryż wrzątkiem z np. odrobiną jarzynki

    2. rozdrobnić marchewkę - 5s,obr.5; przełożyć do innego naczynia

    3. rozdrobnić cebulę - przy Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" ; 3xturbokrótko- nie wydobędzie sie sok

    4. rozdrobnić  wieprzowinę 30s; obr.9 ( wcześniej najlepjej jeśli ją lekko podmrozimy)

    5. do wieprzowiny dodać wszystkie składniki oprócz ryżu i wyrobić 30s, obr wsteczne-3

    6. odlać wodę z ryżu , z mięsa robić kulki i obtaczać  ryżu

    7. Ułożyć na varomie, do naczynia wlać ok.0,6l wody i gotować 30min, obr.2; varoma

    wystarczy dodać surówkę , lub jednocześnie gotować dowolne warzywa na parze- super obiado kolacja dla dbających o siebie

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kulki mięsne na styl azjatycki

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY