thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 26/11/14
zmieniono dnia: 26/11/14

Składniki

1 bochenek /jak keksówka /

  • 1 łyżki soli
  • 1 łyżki octu balsamicznego
  • 40 g świeżych drożdży
  • 1 płaskie łyżki pestek słonecznika
  • 1 płaskich łyżek siemia lnianego
  • 0,6 litry ciepłej przegotowanej wody
  • 600 g mąki gryczanej
  • 1 płaskich łyżek pestek dyni
  • 1 płaskich łyżek miodu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1/ Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"  włóż wodę, miód i drożdże. Miksuj 2 min/ obr.3

    2/Dodaj pozostałe składniki i miksuj 7 min/Ciasto"Ciasto"

    3/Do nagrznego do 180 st. piekarnika włóż ciasto w keksówce wyłożonej pergaminem. Piecz przez 60min.

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Chleb gryczany bezglutenowy

Wydrukuj:

Komentarze