thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
13h 0min
Czas całkowity
13h 0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 27/11/14
zmieniono dnia: 27/11/14

Składniki

Składniki:

  • 50 g fasolka mung
  • 100 g ryż brązowy
  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu cayenne
  • 1 szczypty kurkumy
  • kukurydza, do dekoracji
  • 750 g wody, do namoczenia
  • 1500 g wody, do gotowania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób wykonania:
  1. 1. Włóż do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" fasolkę i ryż, zalej wodą 750g. Zostaw na noc.

    2. Przełóż fasolkę i ryż do koszyczka, wlej 1,5l wody i gotuj 35-40min/Varoma/obr.1

    3. Przy pomocy kopystki wyciągnij koszyczek, dopraw przyprawami i wyłóż na talerz.

    Smacznego!

Porady

Danie można skropić oliwą z oliwek.

Fasola mung – jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Posiada zdolność usuwania wszelkich toksyn z organizmu, korzystnie wpływa na wątrobę i woreczek żółciowy. Stosowana w leczeniu zatruć pokarmowych, zatruć ołowiem i pestycydami, czyraków i udarów słonecznych, zapalenia spojówek i obrzęków – szczególnie kończyn dolnych. Wykorzystywana jest również w leczeniu wysokiego ciśnienia, kwasicy oraz owrzodzeń żołądkowo-jelitowych.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Fasolka mung z brązowym ryżem

Wydrukuj:

Komentarze