![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/e720924f-5e0ac-637029-cfcd2-xwprg2nz/caf6e155-f068-4dc2-98ad-b01974fca0d6/main/fasolka-mung-z-brazowym-ryzem.jpg)
- TM 31
Składniki
Składniki:
- 50 g fasolka mung
- 100 g ryż brązowy
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty pieprzu cayenne
- 1 szczypty kurkumy
- kukurydza, do dekoracji
- 750 g wody, do namoczenia
- 1500 g wody, do gotowania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
Danie można skropić oliwą z oliwek.
Fasola mung – jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Posiada zdolność usuwania wszelkich toksyn z organizmu, korzystnie wpływa na wątrobę i woreczek żółciowy. Stosowana w leczeniu zatruć pokarmowych, zatruć ołowiem i pestycydami, czyraków i udarów słonecznych, zapalenia spojówek i obrzęków – szczególnie kończyn dolnych. Wykorzystywana jest również w leczeniu wysokiego ciśnienia, kwasicy oraz owrzodzeń żołądkowo-jelitowych.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pycha!!!![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Are you sure to delete this comment ?