- TM 31
Składniki
składniki:
- marmolada do sklejania
- 1 jajko
- 1 czubate łyżeczki cynamonu
- 2 czubate łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 czubate łyżki kakao
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 375 g mąki poszennej
- 110 g cukru
- 125 g miodu
- 25 g smalcu
- 125 g masła
- kolorowe cukierki do ozdoby
- cukier puder do ozdoby
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wykonujemy pierniczki wg przepisu na "Miękkie pierniczki na smalcu".
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włóż masło, smalec, cukier i miód roztop 2min/Varoma/obr.1
2. Dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto 5min/"Ciasto" .
3. Wyłóż ciasto z "Blokada naczynia miksującego" i odczekaj ok 30min (ciasto ostygnie i nie będzie się kleiło do rąk).
sposób przygotowania:
Porady
Jeśli ciasto się zbyt klei nie należy dosypywać mąki. Trzeba ciasto odstawić na ok 30min, po tym czasie stwardnieje i będzie miało konsystencję plasteliny.Gotowe choinki można opruszyć cukrem pudrem. Opakowane w cylofan nadają się doskonale na świąteczny upominek.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dziękuję za przejrzysty przepis Choineczki będą ozdobą świątecznego stołu. Pozdrawiam
Are you sure to delete this comment ?