Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 01/07/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 500 g mak, i pszennej
- 200 gletniej wody
- 200 g ser, ka Philadelphia
- 40 g drozdzy
- 1 łyżeczka soli ,szczypta cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie skladniki wkladamy do "Blokada naczynia miksującego" i 2 Min/"Ciasto" wyrabiamy na ciasto .Formujemy 3 bagietki lub tez kajzerki jak kto woli. Nagrzewamy piekarnik na 50 stopni i wkladamy bagietki/buleczki na 10 Min. do wyrosniecia ,pozniej nagrzewamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy 20 Minut . Te bagietki czy tez buleczki sa bardzo wilgotne i smakuja bardzo dobrze .A najlepiej z wlasnej roboty maselkiem tez podam przepis .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Świetny przepis! Bagietki wilgotne i pyszne
Agn. ja blaszkę z bułeczkami wkładam zimnego piekarnika i nastawiam temperaturę na 50*C na 10 min, następnie zwiększam temp. do 180*C ( tak piecze mój piekarnik) na 20-25 minut.Bułeczki są upieczone. Pozdrawiam
Pyszne bagietki! Dzięki za przepis.
Małe pytanko: czy po wyrośnieciu w piekarniku w temp. 50*C wyjąć bagietki ,nagrzac piekarnik i dopiero wstawić na te 20 min. czy zostawic w piekarniku i 20 min. liczyc od momentu nagrzania się piekarnika do 200*C?
Przepis super, bagietki przepyszne, gorąco polecam
Tynka
Witam bardzo fajny przepis dodaje do ulubionych ,bede piekla
MAKSIU
Are you sure to delete this comment ?