thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
42min
porcja/porcje/porcji
50 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Bułki z prażoną cebulką i serem

  • 50 gramy oleju
  • 500 gramy mąka pszenna
  • 42 gramy drożdże świeże
  • 230 gramów woda
  • 1 łyżeczek cukier
  • sól, do smaku
  • prażona cebulka, gotowa
  • ser żółty, w plastrach

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. do naczyna miksującego wlać 230g wody i rozkruszyć drożdże, dodać cukier. podgrzać 2min w temp 37 stopni na pozycji 1
  2. dodać 500g mąki, 50g oleju, 1 łyżeczkę soli. 3 minuty interwał, piekarnik rozgrzać do 50 stopni
  3. z ciasta zrobić rulon i pokroić na 8 części z których uformować okrągłe bułki
  4. prażoną cebulke wysypać na talerz i maczać bułeczki, na bułki ułożyć ser.
  5. bułki włożyć do piekarnika i zmienić temp na 190 stopni, piec 17 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki z prażoną cebulką i serem

Wydrukuj:

Komentarze