3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Brownie z burakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Brownie z burakiem

  • 200 g czerwony burak, gotowany (Lidl, Biedronka)
  • 2 jajko
  • 10 g kakao, o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 50 g mąka pszenna pełnoziarnista
  • 50 g mąka pszenna
  • 5 g oliwa z oliwek
  • 4 g proszek do pieczenia
  • 2 g Soda oczyszczona
  • 40 g ksylitol
  • 12 g soku z cytryn
  • 2 g cynamon, mielony
  • 6
    40min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Brownie z burakiem
  1. Nagrzej piekarnik do 180°C (góra–dół). Do ciasta możesz użyć 3 kokilek o średnicy 9 cm lub tortownicy o średnicy 18 cm. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Do kokilek nie będzie on potrzebny.
  2. Na pokrywie naczynia miksującego połóż dużą miskę. Odważ do niej mąki, kakao, ksylitol, proszek
    do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Wymieszaj i odstaw.
  3. Do czystego naczynia miksującego dodaj buraczki, jajka, dwie łyżki soku z cytryny i oliwę. Ustaw tryb TURBO/2 s i powtórz dwukrotnie (łącznie – 6 s). Składniki zgarnij na dno naczynia miksującego.
  4. Do rozdrobnionych składników mokrych dodaj uprzednio odważone składniki suche, wymieszaj 30s/obr. 4, w razie potrzeby wymieszaj kopystką.
  5. Przelej do kokilek/tortownicy i wstaw do piekarnika. - kokilki - czas pieczenia: 25 minut tryb
    góra–dół, ostatnie 5 minut pieczenie przy użyciu grzałki dolnej; - tortownica - czas pieczenia: 35-40
    minut tryb góra–dół, ostatnie 5 minut pieczenie przy użyciu grzałki dolnej. Możesz sprawdzić czy ciasto jest upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wbij go w środek ciasta. Jeśli po wyjęciu będzie suchy oznacza to, że ciasto jest gotowe. Ostudź ciasto przed zjedzeniem. Każdą z 3 porcji zjedz z jogurtem i owocami
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy