thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 04/10/11
zmieniono dnia: 11/05/22

Składniki

  • • 200 g ogórka
  • • 50 g serka topionego, śmietankowego
  • • 1/4 cebuli, (20 g)
  • • 2 kostki rosołowe
  • • 3 łyżeczki mąki ryżowej, (30 g)
  • • 700 g wody
  • • 1/2 MT kwaśnej śmietany
  • • koperek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Naczynie termiczne
    Naczynie termiczne kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. • wszystkie składniki, oprócz śmietany i wody, włożyć do naczynia i zmiksować - czas 5 s, obr. poz. 5

    • dodać wodę i gotować - czas 9 min, temp. 100 °C, obr. poz. 4

    • 20 s przed końcem gotowania dodać śmietanę i koperek

    • po ugotowaniu nałożyć miarkę i przytrzymując zmiksować - czas 10 s, obr. poz. 8

     

    Warianty: do zupy można dodać różyczki kalafiora lub brokułów, wówczas koperek miksujemy razem z ogórkiem i gotujemy w dalszym etapie z motylkiem.

    Można podawać z grzankami lub z groszkiem ptysiowym.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z zielonego ogórka

Wydrukuj:

Komentarze