Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 24/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 500 g kalafiora
  • 150 gobranych marchewek
  • 50 g cebuli
  • 30 g masła
  • 1,5 kostki rosołowej
  • 30 g mąki
  • 50 g serka topionego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 700 g wody
  • 200 ml śmietany (najlepiej cremefine do gotowania)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

    Cebulę rozdrobnić, rzucić na noże przez otwór  -  5sek/obr.5

    Dodać masło, zagotować  -  3min/100stopni/obr.2

    Dodać kalafior, marchewkę i rozdrobnić  -  30sek/obr.7

    Dodać wodę, mąkę, kostki, serek topiony, sól, pieprz i zagotować  -  15min/100stopni/obr.4 nałożyć miarkę!

    Po ugotowaniu zmiksować  -  30sek/obr.7 nałożyć miarkę i przytrzymać!

    Dodać śmietanę i gotować  - 5min/80stopni/obr.3

    Na koniec do smaku można dodać koperek, grzanki lub groszek ptysiowy

     

    SMACZNEGO!

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krem kalafiorowy

Wydrukuj:

Komentarze