Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 500 g kalafiora
- 150 gobranych marchewek
- 50 g cebuli
- 30 g masła
- 1,5 kostki rosołowej
- 30 g mąki
- 50 g serka topionego
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 700 g wody
- 200 ml śmietany (najlepiej cremefine do gotowania)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebulę rozdrobnić, rzucić na noże przez otwór - 5sek/obr.5
Dodać masło, zagotować - 3min/100stopni/obr.2
Dodać kalafior, marchewkę i rozdrobnić - 30sek/obr.7
Dodać wodę, mąkę, kostki, serek topiony, sól, pieprz i zagotować - 15min/100stopni/obr.4 nałożyć miarkę!
Po ugotowaniu zmiksować - 30sek/obr.7 nałożyć miarkę i przytrzymać!
Dodać śmietanę i gotować - 5min/80stopni/obr.3
Na koniec do smaku można dodać koperek, grzanki lub groszek ptysiowy
SMACZNEGO!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wysmienita zupa, choc na poczatku nie wierzylam w jej smak, bo obawiam sie ze marchewka zdominuje kalafior.
MIle zaskoczenie gdyz marchew okazala sie doskonalym uzupelnieniem smakowym!
Zupka jest delikatna i bardzo smaczna - POLECAM!!!