
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 0,5 litra ciepłej wody
- 40 gramów płatków owsianych
- 6 gramów drożdży
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 i 1/2 łyżeczki soli
- 650 gramów mąki pszennej
- 5 gramów oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzuć płatki owsiane, cukier, wode drożdże, wymieszaj 15s/
"Obroty wsteczne" 2, zostaw na co najmniej pół godziny.
Dodaj mąkę i sól, oliwę, wymieszaj 1 min/
"Ciasto" . Przełóż do nasmarowanej tłuszczem keksówki i wstaw do piekarnika żeby jeszcze wyrosło. Po ok 50 min włącz piekarnik -ustaw na 180 stopni, góra- dół, 1 godzina.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
ostatnio upieczony
[[wysiwyg_imageupload:703:]]
Alicj@
po nacięciu wychodzi , można też dodać nasiona - na zdjęciu wersja ze słonecznikiem
[[wysiwyg_imageupload:699:]]
Alicj@
dziękuję Efcia za radę, sama teraz nacinam i wychodzi super, polecam teraz w wersji z nasionami
Alicj@
Sugeruję wstępne wyrobić ciasto i pozostawić , żeby "ruszyło". Potem drugi raz je wyrobić (poświęcić na to więcej czasu niż dotąd). Porządnie wyrobione ciasto ma dobrze połączone składniki i wtedy pęcherzyki powietrza rosną równomiernie oraz nie zrobią się dziury.
powodzenia!
Efcia
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Szadkowską tortową, ale można w tym przypadku dać trochę wiecej maki, np 600-650g i powinno wyjsc, pozdrawiam
Alicj@
Może to kwestia rodzaju mąki? Jaką miałaś mąkę?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Bardzo się cieszę, pozdrawiam
Alicj@
Nie wiem dlaczego tak wyszedł, bardzo mi przykro. Ja piekłam go kilka razy i
zawsze wychodzi.....
((((
Alicj@