thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 01/04/13
zmieniono dnia: 05/06/13

Składniki

  • 0,5 litra ciepłej wody
  • 40 gramów płatków owsianych
  • 6 gramów drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 i 1/2 łyżeczki soli
  • 650 gramów mąki pszennej
  • 5 gramów oliwy z oliwek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzuć płatki owsiane, cukier, wode drożdże, wymieszaj 15s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 2, zostaw na co najmniej pół godziny. 

    Dodaj mąkę i sól, oliwę,  wymieszaj 1 min/Ciasto"Ciasto" . Przełóż do nasmarowanej tłuszczem keksówki i wstaw do piekarnika żeby jeszcze wyrosło. Po  ok 50 min włącz piekarnik -ustaw na 180 stopni, góra- dół, 1 godzina. 

    Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pyszny chleb wiosenny

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 11, 2013 at 11:31

    ostatnio upieczonytmrc_emoticons.)[[wysiwyg_imageupload:703:]]

    Alicj@

  • czerwca 11, 2013 at 11:10

    po nacięciu wychodzi , można też dodać nasiona - na zdjęciu wersja ze słonecznikiem tmrc_emoticons.;)[[wysiwyg_imageupload:699:]]

    Alicj@

  • czerwca 11, 2013 at 10:49

    dziękuję Efcia za radę, sama teraz nacinam i wychodzi super, polecam  teraz w wersji z nasionami

    Alicj@

  • maja 15, 2013 at 08:34

    gabi49

    tmrc_emoticons.(( [[wysiwyg_imageupload:450:]][[wysiwyg_imageupload:449:]]Ja dziś go upiekłam, ale niestety po rozkrojeniu ukazała się wielka dziura od góry. Skórka zupełnie odstała od słabo wyrosniętej reszty. Nie wiem, czy to jednak nie było za mało drożdży . Jaki błąd popełniłam? Robiłam wszystko zgodnie z przepisem. tutaj zamieszczam zdjęcie mojego chlebka.

     

    Sugeruję wstępne wyrobić ciasto i pozostawić , żeby "ruszyło". Potem drugi raz je wyrobić (poświęcić na to więcej czasu niż dotąd). Porządnie wyrobione ciasto ma dobrze połączone składniki i wtedy pęcherzyki powietrza rosną równomiernie oraz nie zrobią się dziury.

    powodzenia!

    Efcia

  • maja 14, 2013 at 12:44
    1.0

    tmrc_emoticons.DMimo że chleb piekłam dwa razy to wyszedł taki jak Gabi ,cała góra odeszła,w samku jest niezły ale wolę swój już wybrany tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • kwietnia 6, 2013 at 23:13

    Szadkowską tortową, ale można w tym przypadku dać trochę wiecej maki, np 600-650g i powinno wyjsc, pozdrawiam

    Alicj@

  • kwietnia 4, 2013 at 22:52

    tmrc_emoticons.(

    alicj@


    Nie wiem dlaczego tak wyszedł, bardzo mi przykro. Ja piekłam go kilka razy i


    zawsze wychodzi..... tmrc_emoticons.((((((



    Może to kwestia rodzaju  mąki? Jaką miałaś mąkę?

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 4, 2013 at 13:07

    Bardzo się cieszę, pozdrawiam tmrc_emoticons.)

     

    Alicj@

  • kwietnia 4, 2013 at 11:07
    5.0

    tmrc_emoticons.) Mój chlebek  wyszedl bardzo dobry i smaczny Love

  • kwietnia 3, 2013 at 22:12

    Nie wiem dlaczego tak wyszedł, bardzo mi przykro. Ja piekłam go kilka razy i

    zawsze wychodzi..... tmrc_emoticons.((((((

    Alicj@

Are you sure to delete this comment ?