Składniki
CIASTO
- 120 g oleju
- 2 łyżeczki SODY
- 1 jajo kurze
- 350 g cukru
- 450 g mąki
- 1 PRZYPRAWA DO PIERNIKA
- 20 g kakao
- 1,5 SZKLANKI KEFIRU LUB JOGURTU
POLEWA
- 1 czekolada mleczna
- 5 łyżek mleka
dowolny dżem do przełożenia ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. WŁACZYC PIEKARNIK I USTAWIĆ NA 170 STOPNI
2. WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO oprócz mąki i sody UMIEŚCIC W "Blokada naczynia miksującego" WEDŁUG PODANEJ KOLEJNOŚCI, WYMIESZAĆ na jednolita masę - 30 sekund/OBROTY 6, dodać mąkę i sodę wymieszać 20 sek/ obr 5. , WYLAC NA BLACHE, WSTAWIĆ W LEKKO NAGRZANY PIEKARNIK, PIEC OK. GODZINY.
po przestudzeniu można przelożyc dowolnym dżemem.
POLEWA:
czekoladę i mleko stopić w garnuszku, wymieszać i polac ciasto
CIASTO
Porady
jak został nam jakis krem, np. z AMBASADORA , to można też nim dodatkowo przełozyc ciasto - tak własnie zrobiłam i widac jasny krem za zdjęciu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jaka blaszka ?
goście się zajadali
Wlasnie sie piecze , pachnie pysznie - corcia mowi ze pachnie swietami )
Fantastyczne ciasto! Wszyscy zachwalali. Dziękuję za świetny przepis
dodaję do wypróbowania
Dodany do wypròbowania
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Z innego ciasta z przepisowni:
http://www.przepisownia.pl/search/tmrc_solr_recipe/Ambasador?filters=type%3Arecipes
do Murzynka B. Dodałam oprócz dżemu trochę jasnego kremu i super wszystkim smakowało, pozdrawiam ))
Alicj@
Mnie ciekawość doskwiera, jaki to jest ten krem z AMBASADORA ?
Bardzo się cieszę, nam szalenie smakuje, mam nadzieję że Tobie tez przypadnie do gustu )) pozdrawiam
Alicj@
Alicjo bardzo lubię murzynka dziękuję za przepis, dodałam do wypróbowania.Pozdrawiam