thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 25/06/13
zmieniono dnia: 25/06/13

Składniki

POLEWA

  • 1 galaretka WIŚNIOWA
  • 2 białka kurze
  • 1 łyżka cukru

UPIEC BISZKOPT WEDŁUG ULUBIONEGO PRZEPISU

KREM

  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 200 g masła
  • 500 g mleka
  • 1/2 CZEKOLADY MLECZNEJ
  • 1/2 czekolady deserowej
  • 120 g orzechów laskowych, włoskich , migdałów (łącznie)
  • 1 łyżka rodzynek
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 160 g cukru
  • 4 żółtka kurze

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    POLEWA
  1. 1.  GALARETKĘ ROZPUŚCIC W SZKLANCE GORĄCEJ WODY, OSTUDZIĆ

    2. BIAŁKA UBIĆ Z ŁYZKĄ CUKRU 3MIN/OBR4,

    USTAWIĆ OBR 3 I PRZEZ OTWÓR WLEWAĆ GĘSTNIEJĄCĄ GALARETKĘ, WSTAWIĆ NA CHWILĘ DO LODÓWKI ŻEBY LEKKO STĘŻAŁA

    POLEWĄ POLAĆ CIASTO

  2. KREM
  3. 1.DO Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" WRZUCIĆ ORZECHY I MIGDAŁY, POSIEKAC 4S/OBR5, PRZEŁOZYĆ DO INNEGO NACZYNIA 

    2. DO Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" DAĆ OBIE CZEKOLADY 3S/OBR6, WSYPAĆ DO NACZYNIA Z ORZECHAMI

    3. . ZAŁOŻYĆ MOTYLEK, Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"   DAĆ ZÓŁTKA, CUKIER, MĄKĘ UCIERAĆ 4 MIN/OBR 4., PRZEŁOŻYC DO INNEGO NACZYNIA

    4. DO Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" WLAĆ MLEKO, GOTOWAĆ 8 MIN 100/OBR 2. gdy temperatura osiągnie 100 stopni, wlewać przez otwór żółtka z mąką, przestudzić

    5. do masy dodać rozmiękczone masło i żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącego mleka, wymieszać 15 s/obr3, odstawić w chłodne miejsce,

    6. połowę masy odłożyć, do pozostałej wsypać posiekane orzechy, migdały i czekoladę, dodać rodzynki, wymieszać 15s/obrObroty wsteczne"Obroty wsteczne" 3, posmarować jedną warstwę biszkoptu

    7. odłożoną masę włożyc ponownie do  Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodać kakao i wymieszać 15s/obr3, posmarować drugą warstwę biszkoptu

    całość polać polewą.

     

     

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

AMBASADOR

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY