Składniki
POLEWA
- 1 galaretka WIŚNIOWA
- 2 białka kurze
- 1 łyżka cukru
UPIEC BISZKOPT WEDŁUG ULUBIONEGO PRZEPISU
KREM
- 60 g mąki ziemniaczanej
- 200 g masła
- 500 g mleka
- 1/2 CZEKOLADY MLECZNEJ
- 1/2 czekolady deserowej
- 120 g orzechów laskowych, włoskich , migdałów (łącznie)
- 1 łyżka rodzynek
- 4 łyżeczki żelatyny
- 160 g cukru
- 4 żółtka kurze
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. GALARETKĘ ROZPUŚCIC W SZKLANCE GORĄCEJ WODY, OSTUDZIĆ
2. BIAŁKA UBIĆ Z ŁYZKĄ CUKRU 3MIN/OBR4,
USTAWIĆ OBR 3 I PRZEZ OTWÓR WLEWAĆ GĘSTNIEJĄCĄ GALARETKĘ, WSTAWIĆ NA CHWILĘ DO LODÓWKI ŻEBY LEKKO STĘŻAŁA
POLEWĄ POLAĆ CIASTO
1.DO "Blokada naczynia miksującego" WRZUCIĆ ORZECHY I MIGDAŁY, POSIEKAC 4S/OBR5, PRZEŁOZYĆ DO INNEGO NACZYNIA
2. DO "Blokada naczynia miksującego" DAĆ OBIE CZEKOLADY 3S/OBR6, WSYPAĆ DO NACZYNIA Z ORZECHAMI
3. . ZAŁOŻYĆ MOTYLEK, "Blokada naczynia miksującego" DAĆ ZÓŁTKA, CUKIER, MĄKĘ UCIERAĆ 4 MIN/OBR 4., PRZEŁOŻYC DO INNEGO NACZYNIA
4. DO "Blokada naczynia miksującego" WLAĆ MLEKO, GOTOWAĆ 8 MIN 100/OBR 2. gdy temperatura osiągnie 100 stopni, wlewać przez otwór żółtka z mąką, przestudzić
5. do masy dodać rozmiękczone masło i żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącego mleka, wymieszać 15 s/obr3, odstawić w chłodne miejsce,
6. połowę masy odłożyć, do pozostałej wsypać posiekane orzechy, migdały i czekoladę, dodać rodzynki, wymieszać 15s/obr"Obroty wsteczne" 3, posmarować jedną warstwę biszkoptu
7. odłożoną masę włożyc ponownie do "Blokada naczynia miksującego" , dodać kakao i wymieszać 15s/obr3, posmarować drugą warstwę biszkoptu
całość polać polewą.
POLEWA
KREM
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tak, polewama konsystencję pianki, więc jak najbardziej dobrze Ci wyszła. Bez kakao ma owocowy posmak. Smacznego
Alicj@
Czy ta polewa to taka pianka? Bo tak mi właśnie wyszła. Nie ma w składnikach kakao, dodałam 2 łyżeczki i jest chyba ok. To Twoje takie ładne na zdjęciu, moje troche odbiega ale w smaku bardzo dobre i nie takie słodkie co mnie cieszy. Po schlodzeniu będzie pewnie lepsze.
Wypròbuje z mila checia w najblizszym czasie Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Super Grażynko, ciasto w sam raz na weekend do kawusi )
Alicj@
Ciasto pysznie wygląda Dodałam do wypróbowania
Rewelacja
szczegolnie ta brązowa warstwa
Dziękuję, teraz mogę dodać do kolekcji i wypróbowania.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
juz poprawiłam , pozdrawiam
Alicj@
Wiem, właśnie kombinuję jak edytować przepis i to dopisać ))) . Pisałam wszystkie składniki, ale nie wszystkie weszły ((. W każdym razie dziękuję za uwagę i gratuluję spostrzegawczości ))), pozdrawiam
Alicj@
Oj, Kochana. Przepis niewatpliwie smaczny, ale niedokładnie wymieniłaś składniki.. W składnikach brakuje orzechów, migdałów, czekolady, żelatyny, rodzynek kakao. Przeanalizuj i popraw koniecznie. Lista zakupów będzie niekompletna.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"