thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 03/08/12
zmieniono dnia: 09/08/12

Składniki

SPÓD

  • 3 jajka
  • 150 g cukru
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 230 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

POLEWA :

  • 200 g masła
  • 160 g płatków migdałowych
  • 1 CZUBATA ŁYŻKA MIODU
  • 200 g cukru
  • 2 ŁYZKI SMIETANKI KREMÓWKI

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. PODGRZAĆ PIEKARNIK DO OK 100 STOPNI.

    W NACZYNIU MIKSUJĄCYM UBIĆ BIAŁKA 1,5 MIN /OBR 4, DODAĆ CUKIER 1 MIN /OBR3 DODAĆ ŻÓŁTKA , 30 SEK/OBR3, DODAĆ  ŚMIETANKĘ 30 SEK /OBR3, DODAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM  30 SEK OBR 2. WYLAĆ NA BLACHĘ PIEC 15 MIN 180 STOPNI

    UMYĆ I OSUSZYĆ NACZYNIE MIKSUJĄCE.
    MASŁO STOPIĆ 1,5 MIN /VAROMA/OBR2, DODAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI OPRÓCZ PŁATKÓW, ZAGOTOWAĆ 3 MIN/VAROMA/OBR2. DODAĆ PŁATKI MIGDAŁOWE WYMIESZAĆ 30 SEK /OBROTY WSTECZNE 1, WYLAĆ N APODPIECZONY SPÓD. PIEC JESZCZE 10 MIN I ZOSTAWIĆ W PIEKARNIKU DO OSTYGNIĘCIA.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MIGDAŁOWE CIASTO Z TURYNGII

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY