Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 0,5 litra ciepłej wody
- 40 gramów płatków owsianych
- 6 gramów drożdży
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 i 1/2 łyżeczki soli
- 650 gramów mąki pszennej
- 5 gramów oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wrzuć płatki owsiane, cukier, wode drożdże, wymieszaj 15s/"Obroty wsteczne" 2, zostaw na co najmniej pół godziny.
Dodaj mąkę i sól, oliwę, wymieszaj 1 min/"Ciasto" . Przełóż do nasmarowanej tłuszczem keksówki i wstaw do piekarnika żeby jeszcze wyrosło. Po ok 50 min włącz piekarnik -ustaw na 180 stopni, góra- dół, 1 godzina.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
ostatnio upieczony[[wysiwyg_imageupload:703:]]
Alicj@
po nacięciu wychodzi , można też dodać nasiona - na zdjęciu wersja ze słonecznikiem [[wysiwyg_imageupload:699:]]
Alicj@
dziękuję Efcia za radę, sama teraz nacinam i wychodzi super, polecam teraz w wersji z nasionami
Alicj@
Sugeruję wstępne wyrobić ciasto i pozostawić , żeby "ruszyło". Potem drugi raz je wyrobić (poświęcić na to więcej czasu niż dotąd). Porządnie wyrobione ciasto ma dobrze połączone składniki i wtedy pęcherzyki powietrza rosną równomiernie oraz nie zrobią się dziury.
powodzenia!
Efcia
Mimo że chleb piekłam dwa razy to wyszedł taki jak Gabi ,cała góra odeszła,w samku jest niezły ale wolę swój już wybrany
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Szadkowską tortową, ale można w tym przypadku dać trochę wiecej maki, np 600-650g i powinno wyjsc, pozdrawiam
Alicj@
Może to kwestia rodzaju mąki? Jaką miałaś mąkę?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Bardzo się cieszę, pozdrawiam
Alicj@
Mój chlebek wyszedl bardzo dobry i smaczny
Nie wiem dlaczego tak wyszedł, bardzo mi przykro. Ja piekłam go kilka razy i
zawsze wychodzi..... ((((
Alicj@
Are you sure to delete this comment ?