thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • 300 g mąką pszennej
  • 20 g drożdży
  • 2 TM mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • Składniki na farsz:
  • 300 g sera, białego
  • 1 jako
  • sól do smaku
  • kminek
  • pieprz ziołowy
  • 400 g cebuli
  • łyżka masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Do pojemnika dajemy mleko z drożdzami i cukrem - ustawiamy na 1,5 minuty 50 stopni obroty 4

    Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto 3 minuty Interwał.

    Wykładamy do miski, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 minut.

    W międzyczasie robimy farsz na ciasto.

    Dajem wszystkie składniki oprócz cebuli do naczynia i ucieramy przez 30 sekund obroty 4.

    Masa powinna być pikantna.

    Do masy dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i mieszamy używając wstecznych obrotów przez 30 sekund obroty 4.

    Następnie wałkujemy ciasto i wykrawamy koła o średnicy ok 10 cm nakładamy na blaszkę i na placki nakładam farsz cebulowo - serowy.

    Czekamy ok 10 minut jak ciasto podrośnie, wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 20 minut.

    Smakują na ciepło i zimno.

    //www.thermoprzepisy.pl/index.php/2011/09/cebulaczki/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cebulaczki

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: