Składniki
Ciasto
- 200 g ciasteczek digestive, lub innych herbatników
- 100 g roztopionego masła
Masę serową
- 500 g twarożku waniliowego, w wiaderku
- 50 g mąki pszennej
- 50 g cukru pudru
- 50 g śmietany
- 2 jajka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasteczka połamać na kawałki i wrzucić do naczynia, zmiksować obr.poz 5-6 czas 20 sek. Dodać roztopione masło i wymieszać obr.poz.3 czas 10-15 sek. W razie potrzeby wymieszać na koniec kopystką. Powstałą masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wyłożyć dno formy. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Do naczynia wbić jajka i zmiksować obr.poz.4 czas 15 sek., dodać twarożek, cukier, makę i śmietanę i wymieszać obr.poz.3-4 czas 25 sek. Można uzyć do pomocy kopystki aby masa była dobrze połączona i wymieszana ze sobą.
Wyłozyć masę serową na ciasteczkowy spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.
Po upieczeniu tartę schłodzić w lodówce.
Przed podaniem można ułożyć na tercie owoce lub polać polewą czekoladową.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pychotki palce lizać
Ja dałam 18% ale może być także 12%
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
smietana jaka ?
Witaj Meg możesz dać zwykły twaróg też wyjdzie mąkę możesz zastąpić budyniem jak zrobisz to daj znać jak wyszła bo jest pyszna pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Podoba mi się pomysł, bo lubię serniki i inne serowe desery na słodko Wypróbuję w najbliższej przyszłości, ale zaryzykuję i dam zwykły twaróg,ew. rozrzedzę troszkę mlekiem, jeśli będzie trzeba, przemyślę też, czy nie zastąpić mąki budyniem Dam znać jak wyszło Pozdrawiam
Meg
Are you sure to delete this comment ?