- TM 31
Składniki
Ciasto
- 1 cytryna, skòrka
- 80 gramów cukru
- 300 gramów mąki
- 1 jajko kurze + 1 zòltko
- 130 gramów margaryny lub masła
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia ( niekoniecznie)
Krem
- 1 cytryna, skòrka
- 100 gramów cukru
- 500 gramów mleka
- 2 jajka kurze
- 40 gramów maizeny/skrobi kukurydzianej
- 65 gramów ciasteczek amaretti
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasto: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc skòrke i cukier: 10sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki: 20sek / obr 5. Zawinac w folie, wlozyc do lodòwki na przynajmniej 15min.
Krem: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc skòrke i cukier: 20sek / obr 7. Dodac pozostale skladniki, pròcz ciastek: 7min / 90° / obr 4. Ciastka rozdrobnic rekoma.
Na tortownice wylozyc ciasto, wlozyc krem, posypac pokruszonymi ciastkami. Piec w goracym piekarniku: 180° / ok 30-45 min. Wystudzic przed krojeniem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo smaczna tarta. Lubię Twoje przepisy!
Użyłam mąki ziemniaczanej zamiast skrobi kukurydzianej, której nie miałam.
Oto jak tarta wyszła:
[[wysiwyg_imageupload:2192:]]
Bardzo lubie tarty z roznymi dodatkami Twoja napewno wyprobuje wyglada smakowicie a Ty kochana oszczedzaj paluszka niech wyzdrowieje. Pozdrawiam cieplutko
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wypròbuj Grazynko i daj znac Mam nadzieje, ze posmakuje Buziaczki
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
W sklepie ze zdrową żywnością kupiłam skrobię kukurydzianą, resztę skladników mam i wypróbuję przepis Vercia dzieki za przepis Pełny szacunek dla Ciebie.
Dzieki Elu I ja uzywam gdzie sie da skòrki, pachnie tak wspaniale. Mielona z cukrem, ulatwia prace, bo naczynie sie mniej brudzi ( choc gdy miele sam cukier, pod przykrywke podkladam recznik papierowy) i sama skòrka czasem kaprysi przy mieleniu, a z cukrem idzie wspaniale Jesli chodzi zas o samo ciasto, to nic juz nie bylo w domu slodkiego, wiec musialam cos zrobic. Zwykla ta tarta, bo zachcialo nam sie czegos prostego. A rece biedne, fakt Ale owinelam palec, usztywnilam go, bo przy zginaniu boli i peka jeszcze bardziej, zalozylam rekawiczki jednorazòwki i do roboty. No i jest Termos, inaczej, samymi rekoma, nic bym nie zdzialala, fakt Zycze smacznego
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
I jeszcze jedno Pomysł na miksowanie skórki z cukrem jest super, dzięki za tą cenną wskazówkę. Przy deserach, ciastach ale też jako dodatek do kawy smakowej Zrobiłam taką ostatnio w expresie a koleżanki nie mogły się nadziwić jaka pyszna Jeszcze raz dzięki!
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Wygląda smakowicie, wypróbuję w sobotę Ale Ciebie Verciu rączki swędzą, nic im odpocząć nie pozwalasz, nawet jak wszystko puchnie i boli Z jednej strony Cię podziwiam a z drugiej myślę, czy sobie nie szkodzisz?...
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?