thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Spòd

  • 200 gramów biszkoptów z cukrem

Masa jablkowa

  • 2 galaretki truskawkowe
  • ok.600 gramów ananasa z puszki, wraz z sokiem
  • 30 gramów cukru pudru
  • 1000 gramów jablek winnych

Masa kakaowa

  • 250 gramów śmietany kremówki do ubicia
  • 250 gramów serka ricotta
  • 30 gramów cukru pudru
  • 50 gramów kakao bez cukru
  • 100 gramów dobrej mlecznej czekolady z orzechami

Dodatki

  • 100 gramów czekolady, mlecznej z orzechami

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Spòd
  1. Foremke lekko natluscic. Biszkopty polamac "byle jak", zakryc dno foremki, lekko wyròwnac ( tortownica  ok. 28-30cm)

     

  2. Masa jablkowa
  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc plasterki ananasa, porwane na kawalki, wraz z sokiem oraz cukier puder: 10sek / Turbo. Dodac jablka pokrojone w gruba kostke: 12min / 90° / obr 2.  Wylaczyc. Wlaczyc na obr 2, przez otwòr wsypac galaretki: 2min. Wylac na biszkopty, ostudzic, wstawic do lodòwki, by galaretka sie sciagnela.

     

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Masa kakaowa
  6. Zalozyc motylek, ubic smietane: ok. 1,5min / obr 3-4. Dodac cukier, kakao, ricotte: 1,5min / obr 4-5. Wyjac. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc polamana czekolade: 3 nacisniecia Turbo. Wmieszac do masy. Wylozyc calosc na zastygniete jablka. Rozdrobnic pozostala czekolade: 3sek / obr 7. Udekorowac deser.

     

  7. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  8. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

Przechowywac w lodòwce. Deser do jedzenia lyzeczka.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

"Dziwny" jablecznik

Wydrukuj:

Komentarze