- TM 31
Składniki
Spòd
- 200 gramów biszkoptów z cukrem
Masa jablkowa
- 2 galaretki truskawkowe
- ok.600 gramów ananasa z puszki, wraz z sokiem
- 30 gramów cukru pudru
- 1000 gramów jablek winnych
Masa kakaowa
- 250 gramów śmietany kremówki do ubicia
- 250 gramów serka ricotta
- 30 gramów cukru pudru
- 50 gramów kakao bez cukru
- 100 gramów dobrej mlecznej czekolady z orzechami
Dodatki
- 100 gramów czekolady, mlecznej z orzechami
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc plasterki ananasa, porwane na kawalki, wraz z sokiem oraz cukier puder: 10sek / Turbo. Dodac jablka pokrojone w gruba kostke: 12min / 90° / obr 2. Wylaczyc. Wlaczyc na obr 2, przez otwòr wsypac galaretki: 2min. Wylac na biszkopty, ostudzic, wstawic do lodòwki, by galaretka sie sciagnela.
Zalozyc motylek, ubic smietane: ok. 1,5min / obr 3-4. Dodac cukier, kakao, ricotte: 1,5min / obr 4-5. Wyjac. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc polamana czekolade: 3 nacisniecia Turbo. Wmieszac do masy. Wylozyc calosc na zastygniete jablka. Rozdrobnic pozostala czekolade: 3sek / obr 7. Udekorowac deser.
Spòd
Masa jablkowa
Masa kakaowa
Porady
Przechowywac w lodòwce. Deser do jedzenia lyzeczka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tak masz rację Verciu kobitka zawsze sobie coś wymyśli dodaje do wypróbowania lubię ciasta na zimno
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Deser powstal szperajac po szafkach, po necie i w glowie Jak kobieta nie ma co robic, to sobie robote wynajdzie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni