thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12h 0min
Czas całkowity
13h 0min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Ciasto

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka kurze
  • aromat waniliowy
  • 35 gramów wody
  • 200 gramów margaryny lub masła
  • 25 gramów kakao bez cukru
  • 180 gramów mąki
  • 300 gramów cukru

Masa serowa

  • 10 gramów budyniu smietankowego w proszku
  • 70 gramów margaryny lub masła
  • proszek do pieczenia - odrobina, na czubek lyzeczki
  • 30 gramów kaszy manny, blyskawicznej
  • 1000 gramów twarogu pòltlustego
  • 4 jajka kurze
  • 210 gramów cukru

Dodatki

  • czekolada gorzka, starta, badz inna, wg gustu ( mozna zastapic polewa czekoladowa + wiòrki kokosowe)
  • 2 mandarynki, slodkie ( dalam swieze)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc maslo, cukier, wode: 5min / 50° / obr 1. Dodac 4 zòltka ( wczesniej oddzielone): 40sek / obr 3-4. Dodac make, aromat, proszek: 40-50sek / obr 5. Odlac polowe masy do miseczki, do pozostalej dodac kakao: 30sek / obr 5. W czystym i suchym naczyniu ubic na sztywno bialka. Podzielic je na polowe i wymieszac delikatnie, osobno, z dwiema ròznymi masami. Spòd tortownicy wylozyc papierem, boki lekko natluscic. Wylozyc jasna mase, na to ciemna i lekko przemieszac.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Masa serowa
  4. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc lekko pokruszony ser i pozostale skladniki: 2,5min / obr 5-6. Mase wylozyc na ciasto. Mandarynki obrac, podzielic na czastki, lekko wcisnac w mase serowa.

  5. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku: 180° / 60-80min ( moje sie pieklo 70min ).

    W miedzyczasie rozdrobnic czekolade, prawie na "pyl". Upieczone ciasto wyjac z piekarnika, chojnie posypac tarta czekolada, jeszcze gorace. Mozna tez zrobic polewe czekoladowa w zastepstwie, polac nia lekko przestudzone ciasto, chwilke odczekac i posypac wiòrkami kokosowymi.

Porady

Ciasto po upieczeniu nalezy zostawic do calkowitego ostygniecia, nastepnie wlozyc na przynajmniej 2h do lodòwki. Przechowywac w lodòwce

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik Isaura po mojemu

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 4, 2015 at 22:45
    5.0

    pysznosci Cooking 7

  • kwietnia 26, 2014 at 05:44

    tmrc_emoticons.p Marzenko dzięki za przepis Jak dla mnie ciut za słodki .Następnym razem mniej cukru Cooking 7

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • listopada 16, 2013 at 20:21

    a mówią że to kobiety lubią słodkości tmrc_emoticons.) wychodzi ze jednak  faceci mają większe zachciewajki  Big Smile

    pozdrawiam tmrc_emoticons.)

     

     

     

  • listopada 16, 2013 at 18:55

    Dziekuje Aga  za komentarz Big Smile Big Smile  Po prostu wylecialo mi z glowy, by podac wskazòwke, jak ubic bialka, sorki Big Smile  Nastepnym razem podam Big Smile Big Smile  Ubijam automatycznie, wiec kompletnie wylecialo mi z glowy. Masz racje tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)   Cukru dalam mniej, niz powinno byc, bo tym razem chcialam ciut "chudsze " ciasto, zeby zjesc wiecej i nie miec wyrzutòw sumienia. Maz zauwazyl , jak widze tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Slodkiego masz meza Big Smile Big Smile Big Smile  Mòj tez uwielbia slodkosci. Tym razem nic nie marudzil, bo mialam dwa ciasta - sernik i ciasto z kremem, wiec rozwiazal problem. Sernika zjadl mniej, pochwalil, owszem, ale rzucil sie dokladnie na tamto z kremem i zaspokoil zachcianki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Pozdrawiam Cie serdecznie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 14, 2013 at 21:19

    jestem już "po" tmrc_emoticons.) I jako naprawdę początkująca moge powiedzieć czego brakuje : 

    Na pewno brakuje mi w przepisie wskazówki jak ubic białka. Musiałam szukać w książce jak to sie robi tmrc_emoticons.;) 

    Ja robiłam na tortownicy 24 cm- bo wcześniej nie było podane i faktycznie trzeba wiekszą tmrc_emoticons.) 

    Mogę powiedzieć że sernik jest bardzo dobry - aczkolwiek dla mojego męża za mało słodki. Ale on to hiszpana i napoleona w całości zjada więc jego głos nie jest obiektywny  Big Smile

    Polecam bo wypróbowałm i dla reszty którzy nie próbowali życzę smacznego tmrc_emoticons.) 

     

     

     

     

  • listopada 14, 2013 at 21:09

    28-30 cm. Pozdrawiam serdecznie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 9, 2013 at 18:39

    mam pytanie, jaka jest średnica tortownicy? 24 cm? 

     

  • października 24, 2013 at 14:09

    Polecam Elu, jest bardzo smaczny Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Stary przepis przewiduje wiecej masla, ja zmniejszylam troche. Jesli chcesz zwiekszyc ilosc, badz zmienic owoce.... Smacznego Love Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • października 23, 2013 at 23:21

    No Kochana, teraz zrobiłaś mi takiego smaka na sernik, że na weekedn muszę go zrobić  tmrc_emoticons.D  Obiecałam rodzince ciasto ze śliwkami ale nie wytrzymam... Chyba zrobię oba i zaproszę sąsiadów  tmrc_emoticons.;)   Love  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • października 23, 2013 at 21:59

    Dzieki kochane Love Love Love  Mam nadzieje, ze taki troche "chudszy", po mojemu, bedzie smakowal Big Smile Love Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?