- TM 31
Składniki
owoce
- 500 g jabłek papierówek
- 100 g aroni
piana
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- 1 paczka budyniu
ciasto
- 500 g mąki
- 250 g margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru pudru
- 5 żółtek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wymieszać składniki ok 10s obroty 5, następnie zagnieść ciasto 15s "Ciasto" . podzielić na dwie części i jedną wstawić do zamrażarki.
Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ósemki.
Blaszkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Jedną cześć ciasta rozwałkować i wyłożyć na przygotowaną blaszkę, wysypać jabłka i aronię.
Białka ubić z cukrem i wymieszać z budniem. Tak przygotowaną pianę wlać na jabłka.
Wyjąć ciasto z zamrażarki i zetrzeć nad ciastem na tarce z grubymi oczkami.
Piec w temperaturze 180stopni przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem. Smacznego
ciasto
Porady
Ciasto smakuje najlepiej gdy stosujemy świeże owoce.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?