thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 360 gramów mąki pszennej
  • 200 gramów miekkiego twarozku
  • 65 gramów mleka
  • 45 gramów oleju
  • 65 gramów cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 jajko kurze
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • szczypta soli
  • marmolada z moreli albo nutella
  • cukier puder do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlozyc kolejno: twaròg, mleko, olej, drozdze, cukier, cukier waniliowy, jajko, make, sòl: 3min / obr Ciasto"Ciasto" . Przelozyc do miski, zostawic do wyrosniecia az podwoi objetosc ( ok. 1h). Podzielic na 3-4 czesci. Kazda czesc rozwalkowac, pociac na tròjkaty, nalozyc marmolade ( lub nutelle), zwinac, uformowac rogaliki. Zostawic do wyrosniecia na ok. 30min. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / ok. 20min. Wystudzone, posypac cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rogaliki twarogowe z morela

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 14, 2016 at 15:10
    5.0

    Coś niesamowitego w smaku obłędne tmrc_emoticons.D Dziękuję 

  • maja 31, 2013 at 09:45

    Dziekuje dziewczyny za komentarze tmrc_emoticons.)  Ciesze sie, ze smakuja Big Smile Big Smile  Chyba i ja zrobie dzisiaj, tak mnie naszlo Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 30, 2013 at 14:37

    Rogaliki przepyszne tmrc_emoticons.) bardzo wszystkim smakowaly tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • kwietnia 30, 2013 at 08:45

    Zrobie dzisiaj tmrc_emoticons.D mam dzemik porzeczkowy tmrc_emoticons.D i sliwkowy tmrc_emoticons.) 

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • kwietnia 29, 2013 at 22:37
    5.0

    Rogalik "jak się patrzy". tmrc_emoticons.;)  Nie łaczyłam jeszcze drożdży  z twarozkiem  a patrząc na efekt musi być smaczne. Oczywiście  że muszę to zrobić.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

  • kwietnia 29, 2013 at 22:26

    Veroniko, upiekłam po raz kolejny i po raz kolejny  REWELACJA!!!!!!  Big Smile Teraz (wieczór) już ich nie ma.  :cooking_1Tym razem mąka była zwykła, pszenna , ale za to serek ricotta. Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • lutego 11, 2013 at 05:41

    Dziewczyny dzięki za rady jak upiekę to się podzielę wrażeniami Love

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • lutego 10, 2013 at 20:44

    Wspaniale Party Party  Ciesze sie , jak zawsze, ze smakowaly Big Smile Big Smile Love  A przy okazji przyda sie , ze dodalas zwyklego twarozku, przyda sie na przyszlosc tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Ja mam ricotte pod "nosem", ale dobrze wiedziec, ze wyszly i z twarozkiem Big Smile  Dzieki, ze wypròbowalas przepis Gabrysiu Big Smile Love Love  I pozdrawiam cala Rodzinke Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 10, 2013 at 20:26

    Big Smile Party Veroniczko, upiekłam, właśnie przed kilkoma minutami wyjęłam z pieca. Nadzieniem była masa kajmakowa  z puszeczki. Nie miałam odpowiedniej konfitury. Teraz posypałam cukrem i  cudowna degustacja. Moja wnusia (wybredna z natury) pochłonęła jednego i prosiła o nastepne. Mój mąż właśnie pałaszuje. Sądzę, że do jutra znikną bo jeszcze przyjedzie córka z mężem. Dla mnie REWELACJA! Myslę, że duze znaczenia miała MANITOBA dodana w ilości tylko 100g (oszczędnie).  No, ale przede wszystkim Twój  pomysł i przepis. Polecam wszystkim!!!!!!!!


    Acha, użyłam najzwyklejszego serka twarogowego, kupionego w Biedronce.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • lutego 10, 2013 at 19:10

    Dzieki Grazynko Love Love Love  Mam nadzieje, ze i Hania rozwiazala problem, i upiekla Big Smile Big Smile Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?