Składniki
Ciasto
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 120 g cukru
- 220 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 60 g oleju
- 220 g mleka
- 120 g Migdałów
- 1 szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozgrzać piekarnik do temp. 180 st.C., funkcja termoobieg. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami.
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć migdały, rozdrobnić 3s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia, odstawić.
Do "Blokada naczynia miksującego" wlać mleko i olej, dodać jajko, wymieszać 5s/obr.4.
Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól i rozdrobnione migdały, wymieszać 4s/"Obroty wsteczne" /obr. 4.
Muffinki Migdałowe
Porady
Przepis pochodzi z kalendarza termomix na 2014 rok.
Moją zmianą było 2 łyżeczki proszku do pieczenia na - 1 łyżeczka proszku do pieczenia i 1 łyżeczka sody oczyszczonej.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze