thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

1kg mąki basi

2 kostki margaryny kasi pośekać na małe kawałki

3 całe jakka (2żutka+1 całe jajko)

10 dag drożdży

10 dag cukru

1 szklanka śmietany kwaśniej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTO NA MAKOWCA BEZ UŻYCIA THERMAKOWCA
  1. WSYB DO MISY 1KG MĄKI BASI ORAZ MARGARYNĘ (2 KOSTKI)
    POŁĄCZ MARGARYNE Z MĄKĄM (BASI) JAK SIE SKŁADNIEK POŁĄCZM DODAJ POZOSTAŁE + DROŻDŻE NA KONCU DODAĆ ŚMIETANĘ. PO WYROBIENIU CIASTA OWINĄĆ CIASTO W ŚCIERKĘ I WŁOŻYĆ DO ZINMIEJ WODY GDY CIASTO WYPŁYNIE WYJĄĆ Z WODY. WAŁKO0WAĆ POWINNO WYJŚĆ OKOŁO 2-4 MAKOWCÓW

    MASE MAKOWĄ SPORZĄDZIĆ WEDŁUG UZNANIA!!!

Porady

DO CIASYA MOŻNA RÓWNIESZ DAĆ DŻEM ZAMIAST MAKU!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

makowiec jak u babci

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: