thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
1h 55min
porcja/porcje/porcji
10 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

3 3/4 szkl mąki wrocławskiej

1 1/2 margaryny

1 1/2 cukru

7 żółtek

3 łyżeczki mąki ziemniaczaniej

1/2 litra kremówki

2 op smietanki FIX

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    TOFFII
  1. MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ PO 1 ŻÓŁTKU DOSYPAĆ MĄKE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I ZKARTOFLANKĄ .CIASTO POZDZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI.UPIEC W DWUCH INNYCH BLACHACH.
    PIEC PRZEZ 45 MIN DO SUCHEGO PATYCZKA W STOPNIACH 170-180°C
    MOŻNA BEZ TERMOMIKSA TOBIĆ CIASTO!


    KREM

    1/2 LITRA KREMÓWKI-UBIĆ DODAĆ 2 OPOKOWANIA ŚMIETANKI FIX

    UKŁADAĆ CIASTO JEDNO BITA ŚMIETANA CIASTO KARMEL ORZECHY POSYPAĆ

Porady

smacznego!!!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

toffii

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: