Składniki
3 3/4 szkl mąki wrocławskiej
1 1/2 margaryny
1 1/2 cukru
7 żółtek
3 łyżeczki mąki ziemniaczaniej
1/2 litra kremówki
2 op smietanki FIX
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ PO 1 ŻÓŁTKU DOSYPAĆ MĄKE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I ZKARTOFLANKĄ .CIASTO POZDZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI.UPIEC W DWUCH INNYCH BLACHACH.
PIEC PRZEZ 45 MIN DO SUCHEGO PATYCZKA W STOPNIACH 170-180°C
MOŻNA BEZ TERMOMIKSA TOBIĆ CIASTO!
KREM
1/2 LITRA KREMÓWKI-UBIĆ DODAĆ 2 OPOKOWANIA ŚMIETANKI FIX
UKŁADAĆ CIASTO JEDNO BITA ŚMIETANA CIASTO KARMEL ORZECHY POSYPAĆ
TOFFII
Porady
smacznego!!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze