Składniki
ciastka
- 2 łyżki spirytusu
- 4 łyżki śmietany 18% gęstej, schłodzonej
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do smażenia
- cukier puder + cukier waniliowy, do posypania
- 300 g mąki przennej tortowej
- 4 żółtka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki /do cukru pudru/ włożyć do "Blokada naczynia miksującego" i wyrobić 4min.poz."Ciasto" . Podzielić ciasto na kilka części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na paski o dł.10cm i szer.4cm. Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przewinąć. Smażyć na rozgrzanym oleju po obydwu stronach na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.
Faforki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Robiłam, są pyszne. Polecam
Jola
Wczoraj zrobiłam jedną porcję na próbę Nic już nie zostało, więc zabieram się za kolejną. Dzięki za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Są pyszne ! Znikają tempie zaskakującym .
Przez żołądek do serca .
To nic , że jest już prawie pólnoc i nie wolno tak się objadać ! Ale dostawa tych pyszności dopiero przyjechała . Są genialne i szybko znikną no może zostawię parę dla rodziny !
Przez żołądek do serca .
Are you sure to delete this comment ?