thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 12/01/14
zmieniono dnia: 12/01/14

Składniki

ciastka

  • 2 łyżki spirytusu
  • 4 łyżki śmietany 18% gęstej, schłodzonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder + cukier waniliowy, do posypania
  • 300 g mąki przennej tortowej
  • 4 żółtka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Faforki
  1. Wszystkie składniki  /do cukru pudru/  włożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić  4min.poz.Ciasto"Ciasto" .  Podzielić ciasto na kilka części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na paski o dł.10cm i szer.4cm.  Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przewinąć.  Smażyć na rozgrzanym oleju po obydwu stronach na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu  posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Faforki

Wydrukuj:

Komentarze