Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
ciastka
- 300 g mąki orkiszowej
- 120 g śmietany 18% gęstej, schłodzonej
- 4 żółtka
- 1/2 łyżeczki soli
- cukier puder + cukier waniliowy, do posypania
- 2 łyżki spirytusu
- olej do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki /mąka, śmietana, żółtka i sól/ włożyć do "Blokada naczynia miksującego" i wyrobić 4min.poz."Ciasto" . Po 3 min. wlać spirytus. Następnie podzielić ciasto na kilka części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na paski o dł.10cm i szer.4cm. Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przewinąć. Smażyć na rozgrzanym oleju po obydwu stronach na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.
Faforki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?