thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 230 gramów zimnego masla w kawalkach
  • 2 zòltka
  • 200 gramów cukru (najlepiej pudru)
  • 30 gramów ml zimnego mleka
  • 100 gramów orzeszków pistacjowych, niesolonych, bez łupinek, obranych ze skórki
  • 350 gramów mąki
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatki

  • ulubiony dzem, marmolada
  • cukier puder do lukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki na ciasto: 25sek / obr 5. Wlozyc na 1h do zamrazalnika. Wyjac, rozwalkowac (ok. 0,5cm), wycinac ciastka- cale i z dziurka. Jesli podczas przygotowania ciasto sie rozgrzeje zbytnio, wlozyc na pare min. do zamrazalnika. Piec w goracym piekarniku: 175° / 12-16min ( te z dziurka pieka sie szybciej). Musza byc leciutko zrumienione. Wystudzic. Przekladac dzemem, posypac cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciateczka z orzeszkami pistacjowymi

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy