thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 250 gramów mleka
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • szczypta soli
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 400 gramów + 100g maki
  • 100 gramów cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, drozdze, cukier, maslo : 2min / 37° / obr 2. Dodac 400g maki i sòl: 2min / Ciasto"Ciasto" . Dodac pozostale 100g maki: 3min / Ciasto"Ciasto" . Zostawic do wyrosniecia. Formowac buleczki, zostawic na blaszce buleczki ponownie do wyrosniecia. Piec w goracym piekarniku: 200° / do zrumienienia. Wystudzic, przelozyc czym kto chce i lubi, posypac cukrem pudrem.

    Moje nadzienie: 110g nutelli + 140g mleka skondensowanego.

    Nadaja sie swietnie dla dzieci na podwieczorek. Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Buleczki... gotowe do nadziania...

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 19, 2017 at 20:19
    5.0

    Bardzo dobre .Polecam 😊

  • sierpnia 18, 2013 at 13:50
    5.0

    Pyszności tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) zrobiłam wczoraj a już dzisiaj nic nie ma tmrc_emoticons.) ale przyszli sąsiedzi na kawkę to ich poczęstowałam tmrc_emoticons.) i bułeczki wyparowały tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • czerwca 19, 2013 at 11:14

    Dzieki za pomoc, kobietki Love Love Love  Przynajmniej wiadomo o co chodzi teraz Big Smile Big Smile Big Smile  Smoczku, polecam, smaczne, nadziane, czym kto chce Big Smile Big Smile  A jak Ty kochana masz na imie ? tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • czerwca 18, 2013 at 19:49

    Drożdżowe bułeczki - to jest to. : nie do pogardzenia. Przepis  do wypróbowania w najbliższym czasie tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam

  • czerwca 18, 2013 at 18:46

    jest u nas takie mleko w tubkach, widziałam w polo i w tesco tmrc_emoticons.)

  • czerwca 18, 2013 at 17:21

    Jest jeszcze takie w tubkach. Można je dostac w sklepach czasem.  ;o) Gęste jak pasta do zębów ;o)

    ;o)

  • czerwca 18, 2013 at 10:00

    Gabrysiu, mleko mieszamy z nutella. Nie wiem tylko w jakiej postaci przedstawia sie to mleko skondensowane w Polsce, w takim razie :O :O :O  U nas jest w tubce, geste, jak pasta do zebòw, wiec wymieszane z nutella, powstaje krem. Czy w Polsce jest plynne ? Pamietam, ze kiedys, w dziecinstwie, jadlam takie mleko prosto z tubki. Istnieje jeszcze takie ? To w zasadzie taki krem mleczny, slodki . Pomòzcie dziewczyny, jest cos takiego ? :O :O Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • czerwca 17, 2013 at 18:45
    5.0

    Dzięki Veroniko za nowe bułeczki. Upiekę na pewno.  Big Smile tylko co zta nutelką i mlekiem? Mleko do popicia czy do wymieszania z nutella? tmrc_emoticons.~

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • czerwca 17, 2013 at 17:41

    Przekroilam na pòl i posmarowalam, jak kanapke Big Smile tmrc_emoticons.;) , ale mysle, ze mozna robic na 2 sposoby Big Smile  Buziaki Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • czerwca 17, 2013 at 14:32
    5.0

    Dodaje do wyprobowania. Wygladaja pysznie. Mam tylko pytanko czy kroisz na pol i wkladasz nadzienie czy nakladasz do srodka szpryca ??? pozdrawiam Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile