thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru zwykłego
  • 1 szklanka oleju
  • 6 jaj kurzych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 torebki kiślu cytrynowego, bez cukru
  • 2-3 czubate łyżki ciemnego kakao

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do180*C    Założyć motylek. DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć jajka i cukier.Ucierać  4min /37*C /3 .Po upływie 3 min.wylać olej na pokrywę i ucierać dalej.(Ja robię tak:ustawiam 3min i po wyłączeniu wylewam olej i ustawiam1min. jest mi tak łatwiej) Dodać resztę składników i wyrobić ciasto1min./Ciasto"Ciasto" 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej formy (dużej )babki lub keksówki.Do reszty dodać kakao i wymieszać14sek/4 , zebrać kopystką na dno i ponownie wymieszać 6 sek. /4. Wylać.do formy i przemieszać widelcem.Piec 50min można na termo w tem.170*C lub klasycznie  180*C. Posypać cukrem pudrem albo polukrować lub oblać czekoladową polewą

     

     

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Babka kiślowa dwu-kolorowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 29, 2013 at 09:40
    5.0

     Spróbuję ,ale już po Świetach. Za dużo tego dobrego,muszę sie oszczędzać ,ponieważ jestem łasuchem.

    Pozdrawiam i życzę zdrowych i radosnych Świąt tmrc_emoticons.)

  • marca 21, 2013 at 14:37
    5.0

    Kisiel dojdzie dopiero w przyszla srode, bedzie za to duzy wybòr tmrc_emoticons.)  Musze poczekac tmrc_emoticons.(

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • marca 18, 2013 at 11:08
    5.0

    Dzieki Haniu, jutro sie wybiore do sklepu polskiego Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • marca 18, 2013 at 04:42

    tmrc_emoticons.D Ważna Uwaga!!!

    Babkę można zrobić tylko kiślową i w zależności od smaku kiśli będzie miała taki kolor:wiśniowe  kiśle -czerwona,waniliowe- biała,cytrynowe-żółta i.t.d Cooking 7

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • marca 17, 2013 at 20:10

    tmrc_emoticons.DJak masz keksówkę tą większą to starczy,(takie stare aluminiowe) nie mam form silikonowych więc nie pomogę ,a jeśli chodzi o trwałość  to dłużej niż jeden dzień u mnie nie doleży.Wiem tylko ,że jest  smaczliwe

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • marca 17, 2013 at 19:32
    5.0

    Jak dostane kisiel, to wypròbuje Big Smile Big Smile Big Smile Haniu, jakiej wielkosci foremka ? Jak dlugo utrzymuje sie swieze ? Buziaczki Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • marca 17, 2013 at 15:59
    5.0

    Ciekawa propozycja tmrc_emoticons.D w sam raz na świateczny stół tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile