Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
day 1 + 2, 19:00
- 10 g musztarda, bez cukru
- 8 g oliwy z oliwek, 10 ml
- 10 g soku z cytryny, 10 ml
Sałatka
- 24 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek, 6 szt
- 140 g awokado, 1 szt
- 200 g liście szpinaku, świeże
- 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę, 10 plastrów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia postaw małą miseczkę. Dodaj 10 g musztardy, 8 g oliwy i 10 g soku z cytryny. Wymieszaj składniki. Odstaw
- Na pokrywie naczynia postaw pierwszą część garnka do gotowania na parze. Dodaj 100 g szpinaku. Opłucz, odstaw na garnek z wodą. Na pokrywie naczynia postaw drugą część garnka do gotowania na parze. Dodaj 100 g szpinaku. Opłucz, odstaw na garnek z wodą. Gotuj na parze tylko chwilę tak aby szpinak tylko zwiędł. Odstaw do osuszenia.
- Na pokrywie naczynia postaw miskę, odmierz do niej 10 plastrów / 100 g gotowanej szynki pokrojonej w kawałki.
- Dodaj 140 g awokado pokrojonego w kawałki oraz 24 g orzechów włoskich.
- Dodaj odsączony szpinak, zrobiony wcześniej sos, wymieszaj.
Sos
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?