thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbki czosnku
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 20 gramów suszonych prawdziwkòw namoczonych uprzednio w wodzie przez 30 min
  • 320 gramów ryzu na risotto (czas - patrz na opakowanie)
  • 100 gramów bialego wina wytrawnego
  • 1000 gramów rosolu warzywnego
  • 200 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
  • pieprz, sól do smaku
  • 20 gramów masla ekstra lub margaryny
  • 40 gramów tartego parmezanu lub innego sera wg gustu
  • pietruszka , natka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Namoczyc grzyby (na 30min). Rozdrobnic  czosnek i pietruszke: 5sek / obr 6. Dodac olej i odcisniete grzyby : 3min / 100° / obr 1.  Dodac dynie: 3min / 100° / obr 1. Dodac ryz i wino: 1min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac rosòl: czas- patrz opakowanie / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1, miarka przechylona. Po uplywie czasu dodac maslo/ margaryne, ser: 20sek / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 3. Posypac swieza pietruszka, wg upodoban.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Risotto ai funghi - risotto z dynia i grzybami

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 7, 2015 at 14:18

    Proszę mi podpowiedzieć skąd wiecie ile płynów trzeba dodać do potrawy aby ryż do risotto gotować razem z resztą składników i była idealna "papka". Czy jest jakiś przelicznik, że na tyle i tyle gramów ryżu tyle ml płynu????  Ja jestem kucharką, która gotuje bo musi i nie cierpią używać kilku naczyń, najchętniej robiłabym tylko dania jednogatunkowe i pokolei wszystko wrzucała tmrc_emoticons.;)

  • marca 11, 2014 at 20:58

    Witamy. Na bazie Waszego przepisu zrobilismy inny wariant Risotta. Nasze Risotto ugotowalismy z cebulka, dzikimi pieczarkami i poledwica wieprzowa. Pychota  tmrc_emoticons.) . Dziekujemy za ciekawy pomysl, ktory moglismy zmodifikowac. Wloska kuchnia jest super!   tmrc_emoticons.)

  • października 13, 2013 at 09:51

    TAk się zastanawiam - a co z dynią???

Are you sure to delete this comment ?