Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 22/12/10
zmieniono dnia: 02/05/22
Składniki
- 500 g kapusty kiszonej, bez zalewy
- 500 g wody
- 100 g marchewki, obranej
- 50 g pietruszki, obranej
- 120 g cebuli
- 40 g oleju
- 50 g masła
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- Ciasto:
- 550 g mąki pszennej
- 30 g oleju
- 300 g wody, ciepłej
- 100 g grzybów, suszonych, (np.: borowiki, podgrzybki)
- Farsz:
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Relleno:
1. Verter los champiñones con agua (preferiblemente el día anterior), reservar en remojo.
2. Coloque el repollo en el recipiente para mezclar y agregue el agua. Coloque los champiñones, las zanahorias y el perejil en el Varoma, ponga en el vaso y cocine 30 min / Varoma / velocidad. 1, colar la col cocida por Varoma.
3. Coloque en el vaso la cebolla y el aceite y pique 3 seg/vel. 5 , luego guiso 3 min / Varoma / velocidad .
4. Añada los champiñones, las verduras, la col, la mantequilla, la sal y la pimienta y trocee 15 seg/vel. 4 , luego cocine a fuego lento, revolviendo de vez en cuando con una espátula, 5 min / Varoma / / velocidad 2 . Sazone al gusto con pimienta y sal y deje enfriar.
Torta:
5. Poner todos los ingredientes de la masa en el vaso de la batidora y amasar durante 1 minuto / / .
6. Sobre la tabla enharinada, estirar la masa finamente, cortar círculos con un vaso, poner el relleno en el centro de cada uno, formar las albóndigas.
7. Hervir en agua hirviendo con sal hasta que las albóndigas salgan a la superficie del agua.
Información:
El repollo demasiado agrio debe enjuagarse con agua antes de cocinarlo.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ewa Wysocz:
Niestety, tym tłumaczeniem bardzo utrudnia pani prace dla reszty użytkowników. Można przecież zapisać swoją, przetłumaczoną wersje. Nie rozumiem, po co robic to na oryginale.
Bardzo wszystkich przepraszm ale musiałam zapisać tłumaszenie, ponieważ ułatwi mi to pracę , szczególnie przed świętami.
Przygotowanie Farsz:
1. Grzyby zalać wodą (najlepiej dzień wcześniej), odstawić do namoczenia.
2. Włóż kapustę do naczynia miksującego i dodaj wodę. Pieczarki, marchewkę i pietruszkę włożyć do przystawki Varoma, włożyć do naczynia miksującego i gotować 30 min/Varoma/obr. 1,
Odcedź kapustę ugotowaną na Varomie.
3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i olej, rozdrobnić 3 s/obr. 5, następnie gotować 3 min/Varoma/obr.
4. Dodać pieczarki, warzywa, kapustę, masło, sól i pieprz, rozdrobnić 15 s/obr. 4, następnie gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając szpatułką, 5 min / Varoma / / obr. 2 . Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto: 5. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w blenderze i wyrabiać przez 1 minutę / / . 6. Na oprószonej mąką stolnicy cienko rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka, na środek każdego nakładać nadzienie, formować pierożka. 7. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na powierzchnię wody.
Informacja: Zbyt kwaśną kapustę należy przed gotowaniem przepłukać w wodzie.
Kiedyś wykonanie było po polsku ,nie rozumiem po co ktoś to zmieniał. Pierogi są super,ale z tym opisem teraz to jakaś porażka
Dlaczego wykonanie jest po hiszpańsku? Wujek Google sobie poradzi tylko po co ten bałagan?
Ciasto - Pierwsza Klasa! Zrobiłam na Wigilię. Rozpływa się w ustach. Delikatne. Takie, jak powinno być. Podeszłam początkowo sceptycznie (gotuję od wielu lat i mam swoje "pewniaki"), ale w końcu brak czasu no i zakup nowego TM ( ) skłoniło mnie do zaryzykowania. Och, nawet nie wiesz, jak Ci jestem wdzięczna za ten przepis!!!
mega pyszne 😋
Pierogi przepyszne. Robilam w tamtym roku i teraz robie wiecej. Zmieniam tylko skladniki na farsz. Jest w nim tylko kapusta grzyby i podsmazona cebulka. Kapuste i grzyby po wystygnieciu mieszam w termo dodajac do smaku pieprz i sol. Mieszam skladniki osobno po ok. 13 sek obr4, 5. Potem lacze oba skladniki i dodaje podsmazona cebulke. Bajka A najlepzza opinia to ze byly lepsze od tesciowej. A musze powiedziec ze robi przepyszne 😁
Doskonały przepis, bardzo dziękuję. Piergi genialne
Pozdrawiam,-
Ela
Wspaniały przepis, moje pierwsze pierogi z kapustą i grzybami wyszły przepyszne. Farsz idealny, ciasto mięciutkie, elastyczne. "Kradnę" do moich kolekcji Dziękuję