- TM 31
Składniki
- płaskiej łyżeczki majranku
- płaskie łyżeczki do herbaty żelatyny
- szczypty papryki ostrej
- 1 płaskiej łyżeczki papryka slodka
- 1 płaskiej łyżeczki papryki wędzonej
- szczypty czosnku granulowanego
- 21 g soli morskiej i peklosoli
- 1000 g Boczek bez skóry i kostek
- siatka do szynek wędzenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Boczek myjemy wycieramy do sucha nacinamy po skosie od strony zwijania następnie solimy i reszta przypraw z listy lub własnego upodobania(sól i paprykę daję z dwuch stron) posypuję żelatyną miejsca nacięte i zwijam w rulon zakładam siatkę i do lodówki na 24-48 h
Do naczyniea wlewam ok 1l gotowanej wody czasami dodaję jeszcze przyprawy ustawiam naczynie do gotowania na parze iwkładam boczek
uatawiam czas 60min Varoma obr 1 po tym czasie jeszcze kolejnę 30 min (czasami sprawdzam czy we wnątrz ma temperaturę 68*C)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Teraz przymiarka do karkówki na parze zwiniętej w siatce w posypce z papryki wędzonej
Are you sure to delete this comment ?