


- TM 31
Składniki
Nutellę śliwkową
- śliwek węgierek, 2 kg
- 3 czubatych łyżek cukru / xylitolu / stevii
- 30 g karobu
- 20 g kakao, odłtuszczonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Śliwki umyłam, wypestkowałam i zmieliłam w Thermomixie (na dwa razy bo się nie mieściły) 10 sekund pozycja 8-9. Nastawiłam temperaturę 100 stopni, czas godzinę i pozycja obrotów nr 2. Po tym czasie dodałam stevię i nastawiłam znowu takie same parametry a 10 minut przed końcem smażenia dodałam karob i kakao.
Po 2 godzinach smażenia należy nutellę przełożyć do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem, zostawić na 15-20 minut.
Porady
PO WIĘCEJ PRZEPISÓW Z UŻYCIEM THERMOMIXA ZAPRASZAM TUTAJ //www.quchniawege.blogspot.com/2012/09/nutella-sliwkowa-z-karobem-i-stevia.html
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dodane do wypróbowania
pychotka
Karob to mączka chleba śwętojańskiego, coś a;la kakao ale naturalnie słodkie i ponoć z lepszymi właściowościami dla zdrowia
Nie próbowałam na Varomie, smażyłam 2 godziny i już, to się smażyło a ja miałam czas dla siebie, ani nie trzeba stać i mieszać, ani panikować że się przypali, jak dla mnie to bajka
http://quchniawege.blogspot.com/
Fajny przepis, ale długo się wykonuje. Czy próbowałaś z zastosowaniem temperatury varoma? Co to jest karob?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"