thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
2h 15min
porcja/porcje/porcji
5 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

Nutellę śliwkową

  • śliwek węgierek, 2 kg
  • 3 czubatych łyżek cukru / xylitolu / stevii
  • 30 g karobu
  • 20 g kakao, odłtuszczonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Śliwki umyłam, wypestkowałam i zmieliłam w Thermomixie (na dwa razy bo się nie mieściły) 10 sekund pozycja 8-9. Nastawiłam temperaturę 100 stopni, czas godzinę i pozycja obrotów nr 2. Po tym czasie dodałam stevię i nastawiłam znowu takie same parametry a 10 minut przed końcem smażenia dodałam karob i kakao.


    Po 2 godzinach smażenia należy nutellę przełożyć do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem, zostawić na 15-20 minut.

Porady

PO WIĘCEJ PRZEPISÓW Z UŻYCIEM THERMOMIXA ZAPRASZAM TUTAJ //www.quchniawege.blogspot.com/2012/09/nutella-sliwkowa-z-karobem-i-stevia.html

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Nutella śliwkowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 16, 2016 at 20:46

    Dodane do wypróbowania tmrc_emoticons.)

     

  • września 19, 2015 at 20:42
    5.0

    pychotka  Party

  • grudnia 5, 2012 at 17:03

    Karob to mączka chleba śwętojańskiego, coś a;la kakao ale naturalnie słodkie i ponoć z lepszymi właściowościami dla zdrowia tmrc_emoticons.) Nie próbowałam na Varomie, smażyłam 2 godziny i już, to się smażyło a ja miałam czas dla siebie, ani nie trzeba stać i mieszać, ani panikować że się przypali, jak dla mnie to bajkatmrc_emoticons.)

    http://quchniawege.blogspot.com/

  • września 10, 2012 at 13:41

    Fajny przepis, ale długo się wykonuje. Czy próbowałaś z zastosowaniem temperatury varoma? Co  to jest karob?tmrc_emoticons.~

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"