- TM 31
Składniki
- 1/2 porcji cytryny - sok
- 300-500 g cukru
- 1000 g dojrzałych czerwonych ,mięsitych pomidorów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pomidory umyć,wykroić końcówki,pokroić i wrzucić do"Blokada naczynia miksującego" ,zmiksować 5sek./obr.8
Wsypać cukier i wlać sok z cytryny.postawić koszyczek i gotować Waroma 30min.Jak będzie szklisty kolor wlać gorące do wyparzonych słoików ,zakręcić i do góry nogami,aż wystygną.Wynieść do chłodnego miejsca.
Porady
Cukier dodawałam na dwa razy.Od razu wsypałam 300g. a po 15min spróbowałam ,że mało słodkie(zależy od pomidorów)dosypałam jeszcze 200g.Orginalny przepis mówi 1do 1 czyli kilo na kilo
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jeszcze nie probowalam zrobic dzemow z warzyw ale juz dojrzalam...
Zawsze można dłużej odparować na Varomie
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Zawsze ze skórką
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Pomidorki ze skórką czy bez ?
Dziekuje Haniu w takim razie na tapete idzie Lima pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Powiem Ci ,że ja go robię ze wszystkich mięsitych i słodkich .Najlepsze są Lima i malinowe ale to kwestia gustu
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu ciekawy przepis. Dodaje do wyprobowania. A powiedz mi kochana jakie pomidorki sa najlepsze - takie te zwykle okragle, bo sa jeszcze malinowki i jest pomidor lima z ktorego robie przecier pomidorowy
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Jadziu cieszę się że smakował .U mnie też go lubią
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dżemik palce lizać... nikt nie odgadł z czego jest zrobiony ;o) był totalnym zaskoczeniem dla degustujących ;o) Pozdrawiam
;o)
Widocznie pomidory były wodnite dlatego podane ,że w orginale kilo na kilo.Następnym razem dołóż opakowanie żel-fixa i możesz zaostrzyć np.czuszką lub imbirem
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.