![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/t5jpmqfi-c3e30-426091-cfcd2-2mglwjcs/e24f637c-2599-4428-89c6-dd09eef784c6/main/dzem-z-czerwonych-pomidorow.jpg)
- TM 31
Składniki
- 1/2 porcji cytryny - sok
- 300-500 g cukru
- 1000 g dojrzałych czerwonych ,mięsitych pomidorów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pomidory umyć,wykroić końcówki,pokroić i wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" ,zmiksować 5sek./obr.8
Wsypać cukier i wlać sok z cytryny.postawić koszyczek i gotować Waroma 30min.Jak będzie szklisty kolor wlać gorące do wyparzonych słoików ,zakręcić i do góry nogami,aż wystygną.Wynieść do chłodnego miejsca.
Porady
Cukier dodawałam na dwa razy.Od razu wsypałam 300g. a po 15min spróbowałam ,że mało słodkie(zależy od pomidorów)dosypałam jeszcze 200g.Orginalny przepis mówi 1do 1 czyli kilo na kilo
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jeszcze nie probowalam zrobic dzemow z warzyw ale juz dojrzalam...
Zawsze można dłużej odparować na Varomie
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Zawsze ze skórką![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Pomidorki ze skórką czy bez ?
Dziekuje Haniu
w takim razie na tapete idzie Lima
pozdrawiam ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu ciekawy przepis. Dodaje do wyprobowania. A powiedz mi kochana jakie pomidorki sa najlepsze - takie te zwykle okragle, bo sa jeszcze malinowki i jest pomidor lima z ktorego robie przecier pomidorowy![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dżemik palce lizać... nikt nie odgadł z czego jest zrobiony ;o) był totalnym zaskoczeniem dla degustujących ;o) Pozdrawiam
;o)
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.