Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 12/07/17
zmieniono dnia: 12/07/17
Składniki
Bób z czosnkiem i koperkiem
- 500 g bób, wyłuskany ze strąków, umyty
- 15 g masło
- 2 gałązek koperek, posiekany
- 2 ząbki czosnek, posiekany lub wyciśnięty
- 2 szczypty sól
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia wlać 400g wody, włożyć koszyczek i umieścić w nim bób, gotować 15 min. temp. Varoma obr. 1
2. Wylać wodę i do naczynia dodać pozostałe składniki oraz ugotowany bób, dusić 5 min. temp. 120 obr. "Mieszanie" "Obroty wsteczne" (TM31 temp. Varoma)
Podawać na gorąco.
Smacznego!!!
Porady
Aby zaoszczędzić czas, koperek i czosnek należy przygotować podczas gotowania bobu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
W smaku pyszny tylko mi się też rozgotował i potem przy podsmażeniu się rozpaćkał.
myślę że to 15 minut to w skórce bez obierania bo wydaje mi się że na zdjęciu jest właśnie w skórce. Spróbuję następnym razem z krótszym czasem gotowania.
Skróciłabym czas gotowania, bo się rozlatuje, ale poza tym pycha!
pyszne!
Are you sure to delete this comment ?