thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Spòd

  • 300 gramów ciasteczek digestive
  • 120 gramów miekkiego masla w kawalkach
  • 30 gramów kakao bez cukru

Masa

  • 500 gramów serka mascarpone
  • 90 gramów cukru pudru
  • 300 gramów śmietany kremówki
  • 1-2 łyżki wiśniówki (cherry brandy)
  • 300 gramów czekolady gorzkiej lub 200g gorzkiej i 100g mlecznej, rozpuszczonej w kapieli wodnej
  • 450 gramów owoców leśnych

Dekoracja

  • kakao bez cukru
  • owoce

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Spòd
  1. Zmielic polamane ciastka: 8-10sek / obr 7. Dodac pozostale skladniki: 15sek / obr 5. Wylozyc do foremki, dobrze docisnac do spodu i bokòw, wstawic do lodòwki.

  2. Masa
  3. Ubic smietane, wstawic do lodòwki. Czekolade rozpusci w kapieli wodnej, zostawic do przestygniecia.  Do naczynia wlozyc mascarpone i cukier puder: 10sek / obr 4. Dodac cherry: 10sek / obr 4. Na obr 4, stopniowo dodawac przestudzona czekolade, nastepnie wymieszac: 10sek / obr 4.  Przelozyc do miski, dodac bita smietane, delikatnie wymieszac. Dodac umyte i osuszone owoce, wymieszac. Mase wylozyc na "ciastkowy", wyròwnac, wstawic do lodòwki na 6-8godz., a najlepiej na cala noc. Dekorowac z kakao i owocami wg uznania.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czekoladowe szalenstwo z owocami

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 4, 2012 at 17:25

    Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • czerwca 3, 2012 at 19:51
    5.0

    Ale piękne czekoladowe ciacho mniam tmrc_emoticons.D napewno wyprobuje tmrc_emoticons.D

  • czerwca 1, 2012 at 09:57
    5.0

    Oj Vercia znowu takie pyszności, i to z czekoladą mniam. Koniecznie wypróbujetmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • maja 31, 2012 at 22:05

    No cos ty, zartujesz Gabi... jaki problem??? Zaraz wytlumacze, jak to sie robi i po sprawie. Nie ma sie z czego smiac, uczymy sie cale zycietmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Do wiekszego garnuszka wkladasz mniejszy, ale zeby sie trzymal i nie wpadl do srodka. Najlepiej z uchami, by mial oparcie. Do tego wiekszego nalej wody,  tyle, by nie dotykal dna mniejszego garnuszka. Wrzuc do tego malego polamana czekolade i podgrzewaj wszystko na minimalnym gazie. Czekolada powoli sie rozpusci.  W TM tez mozna, trzeba sie spieszyc pòzniej z przygotowaniem, myc garnek po czekoladzie... W tym przypadku wygodniej jest rozpuscic w kapieli wodnej, przynajmniej dla mnie. W ten sposòb "zalatwilam obie sprawy" jednoczesnie. Czekolade i reszte w jednakowym czasietmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Mysle, ze sobie poradziszBig Smile Big Smile Big Smile  Daj mi znacLove Love Love Love Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 31, 2012 at 20:49

    Veroniko, nie smiej się , ale ja nie wiem jak to się rozpuszcza czekoladę w kąpieli wodnej. W osobnym garnuszku z wodą? A co z tą wodą? Czy nie mozna tego zrobic w TM?tmrc_emoticons.~

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"