- TM 31
Składniki
Ciasto
- 2 łyżki oleju
- 1 całe jajo
- 250g ciepej wody
- 560g mąki pszennej
Farsz
- sól, pieprz, wegeta do smaku
- 60g masła
- 100-150g cebuli
- 200g grzybów suszonych
- 500g kapusty kiszonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Osoloną wodę postawić na palniku doprowadzić do wrzenia, w tym czasie zrobić pierogi Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia według podanej kolejności, wyrobić 1min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" Cisto wyjąć, rozwałkować na oprószonym mąką blaci, szklanka wykrawac krazki
Grzyby włożyć do koszyczka zalać woda gotowac 20min/100Ccounterclock]/obr1. Po ugotowaniu grzyby przełożyć na patelnię dodać cebulę i masło dusić ok. 10 min. Wtym czasie Kapustę włożyć do koszyszka zalac wodą i gotować 25min/100C/"Obroty wsteczne" /obr1, kapuste po ugotowaniu nalezy odcisnąć z wody. Po wystygnięciu kapusty i grzybów wrzucamy je do naczynia przyprawiamy według własnego gustu i rozdrabniamy 20s/obr5-7
Ciasto
Farsz
Porady
grzyby można namoczyć dzien wcześniej wtedy czas gotowania jest krótszy, pierogi po wystygnięciu można przypiec na patelni wtedy skorka jest chrupiaca, mozna robic je roznej wielkosci
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto rewelacja!
Pierogi robiłem pierszy raz są naprawde pyszne,polecam
Super przepis
PYSZNE i bedę często przyrzadzać
ale nie zrobi się tego w godzinę . wałkowanie, wykrawanie, lepienie , gotowanie .....
grubo ponad 90 min myślę, że 2 godziny to akurat do podania na stół.
ja nie dałam jaja, bałam sie, hehe
Magdalena Sciezynska
Kapustę włożyć do koszyczka i gotować na obrotach wstecznych Pierogi robiłam wg przepisu i są naprawdę bardzo dobre
Musze przyznac,ze robilam te pierogi w sobote i byly one moje pierwsze w zyciu, bo mialam bym problem to recznie ciasto wyrobic...
...i musze sie pochwalic,ze pierogi wyszly mi poprostu "niebo w gebie"
Cisto rozplywa sie w ustach , wyszlo mi 80 pierogow,niestety najwiecej czasu zajmuje walkowanie ciasta, sklejania pierogow ale warto!
Polecam!!!
Kapustę włożyć do koszyczka ,czy do naczynia miksującego?. Proszę o wyjaśnienie, ponieważ pojawił się koszyczek i obroty wsteczne. Czy używając koszyczka używa się też obroty wsteczne? Z góry dziękuję za wyjaśnienie i pozdrawiam.